HomeΚΡΗΤΗΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εορτάζεται στις 8 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 με ανακοίνωση της τονίζει:

«Είναι σαφές, ότι οι γυναίκες έχουν κατακτήσει περισσότερα δικαιώματα με τους διαχρονικούς τους αγώνες και έχουν φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής την απαίτηση για μεγαλύτερη συμμετοχή στα κοινά. Αλλά, παρά τα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί η συνολική εικόνα δεν είναι ακόμα σε ικανοποιητικά επίπεδα, επιδέχοντας πολλά περιθώρια βελτιώσεις.

Η πρόοδος στον τομέα της ισότητας των δύο φύλων εξακολουθεί να γίνεται με αργούς ρυθμούς. Ειδικά η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τη συμμετοχή των γυναικών στην απασχόληση, στην οικονομία, στις διοικήσεις των επιχειρήσεων. Αυτή η διαμορφωμένη κατάσταση επιβάλλεται να αλλάξει με ισχυρή βούληση, μέσα από μετασχηματικές ηγεσίες, με ικανότητες και διάθεση για πραγματικές αλλαγές.

Η γεφύρωση των ανισοτήτων είναι υποχρέωση όλων μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τις αλλαγές με πρακτικά βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες από κάθε άλλη Αρχή, επιβάλλεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος πλήρους και ισότιμης ενσωμάτωσης των γυναικών στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή και στη δημόσια σφαίρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση