HomePost ItΣ. Βαρδάκης: «Αρνείται το Υπουργείο να στελεχώσει με Νομικό το Κτηματολογικό Γραφείο»

Σ. Βαρδάκης: «Αρνείται το Υπουργείο να στελεχώσει με Νομικό το Κτηματολογικό Γραφείο»

«Με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες της Κρήτης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ως προς την στελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου με Νομικό Σύμβουλο, μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Σε μια πόλη των 200.000 κατοίκων, «αφήνουν» το Κτηματολογικό γραφείο χωρίς νομική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται όχι μόνο σοβαρές καθυστερήσεις στην καταχώριση πράξεων, αλλά και αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν τις περισσότερες φορές να εξυπηρετηθούν έγκαιρα.

Αν και υπήρξε δέσμευση από τον περασμένο Οκτώβριο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κτηματολογίου ότι θα λυθεί το πρόβλημα, μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, δεν είχε υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, οπότε και ο κ. Βαρδάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ωστόσο, η απάντηση από τον Υφυπουργό, ήταν απλά η περιγραφή της παρούσας κατάστασης, χωρίς πρόθεση εξεύρεσης λύσης για το θέμα.

Τη συγκεκριμένη στιγμή, όλες οι υποθέσεις στέλνονται στα κτηματολογικά γραφεία Άρτας και Μυτιλήνης, τα οποία διαθέτουν δικηγόρους, προκειμένου να γίνουν εισηγήσεις, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών.

«Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει εκ νέου την κατάσταση, ώστε να επέλθει η αποτελεσματική λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση