HomeΕΛΛΑΔΑH Μαρία Σάκκαρη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

H Μαρία Σάκκαρη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Ελληνίδα τενίστρια που συγκαταλέγεται στο top20 της παγκόσμιας κατάταξης, Μαρία Σάκκαρη, βρέθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα για μια ζωντανή συζήτηση με σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Προπονητικής, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

 Για όλους και για όλα, αλλά πάνω από όλα για τη θέση της ως γυναίκα και role model στο παγκόσμιο στερέωμα του ανταγωνιστικού κόσμου του τένις, μίλησε η Eλληνίδα πρωταθλήτρια Μαρία Σάκκαρη, που αποτελεί τη δεύτερη Ελληνίδα στην ιστορία της διεθνούς ομοσπονδίας που πέτυχε την είσοδό της στο top20 του παγκόσμιου τένις, μετά από τη Λένα Δανιηλίδου, που είχε φθάσει έως το Νο 14 τον Μάιο του 2003.

Σε μια εκ βαθέων συζήτηση, που συντόνισε ο επικεφαλής του τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, παρουσία του αντιπροέδρου του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βαγγέλη Ροδόπουλου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και άνεση στον καταιγισμό ερωτήσεων των επόμενων επαγγελματιών της αθλητικής δημοσιογραφίας και της προπονητικής.

Τα μεγάλα τουρνουά

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σπουδαστή, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε πως νιώθει πλέον έτοιμη για ένα Grand Slam και μια κατάκτηση τίτλου, ενώ δεν έκρυψε το όνειρό της για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και τη συμμετοχή της σε αυτούς με το βλέμμα «…γιατί όχι και σε ένα μετάλλιο. Από μικρή ονειρευόμουν να παίξω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να κερδίσω ένα μετάλλιο, είτε στο μονό είτε στο διπλό είτε και στο μεικτό».

Στη συνέχεια αναφορικά με τους στόχους της, απάντησε «προφανώς και θέλω να γίνω Νο1, προφανώς και θέλω να τελειώσω top10! Όμως πριν δύο χρόνια έλεγα ότι θέλω να τελειώσω μέσα στις 30 και μόνο εκεί δεν έφτασα… Διότι αυτό με αγχώνει και με βάζει να έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μου.

Αυτή τη στιγμή έχω μπει στο 2020 με μια διαφορετική νοοτροπία, με τη σιγουριά πως θα πάω πολύ καλά αυτή τη χρονιά. Πού θα φτάσω δεν ξέρω, αλλά νιώθω πως η φετινή χρονιά θα είναι 100% επιτυχημένη».

Οικογενειακή υπόθεση…

Η Μαρία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην οικογένειά της και τη μητέρα της, τη θρυλική τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, την πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μία θέση στο top40 της παγκόσμιας κατάταξης και έβαλε το τένις στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και στον παππού της, Δηµήτρη Κανελλόπουλο, που θεωρείται ο «Πατριάρχης του ελληνικού τένις».

«Ξεκίνησα στα 5 μου λόγω του αδερφού μου που έπαιζε στα γηπεδάκια κάτω από το σπίτι μας και όχι λόγω της μαμάς μου ή του παππού μου», ενώ ερωτώμενη σχετικά με τις αξίες που έχει λάβει από την οικογένειά της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σκληρή δουλειά!

Και ο παππούς μου, που ξεκίνησε στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy, και η μητέρα μου, η οποία χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση κατάφερε να φτάσει ψηλά, αλλά και ο πατέρας μου που είναι εκτός του χώρου και αυτός με σκληρή δουλειά έχει επιτύχει. Η σκληρή δουλειά αποτελεί κατά κάποιο τρόπο “παράδοση” και χαρακτηριστικό στην οικογένειά μου!»

Αλλαγή νοοτροπίας

Θέλοντας να περάσει το μήνυμα της θετικής προσέγγισης, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τη δική της “στροφή” ως προς το mentality τα τελευταία τρία χρόνια, με την επιστροφή της στην Ελλάδα, ύστερα από τα χρόνια που πέρασε ζούσε στη Βαρκελώνη.

«Το γεγονός πως έχω δίπλα μου το σωστό team και τους δικούς μου ανθρώπους, επηρέασε άμεσα την πίστη μου στον εαυτό μου. Σίγουρα το δούλεψα και μόνη μου, ειδικά φέτος που ξεκουράστηκα πριν ξεκινήσει η χρονιά, αλλά και το γεγονός ότι μεγαλώνω και ωριμάζω και αντιλαμβάνομαι πως το να τιμωρώ τον εαυτό μου δεν με πάει πουθενά, μου κάνει κακό για τον επόμενο αγώνα.»

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση με τους σπουδαστές, απευθύνθηκε στις νέες γυναίκες που την παρακολουθούν και μιλώντας από καρδιάς είπε πως αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως πρότυπο για τις νέες γυναίκες και τους νέους γενικότερα και πως όσα λέει και κάνει έχουν αντίκτυπο, επομένως πρέπει να είναι προσεκτική σε όσα λέει ή κάνει, είτε εντός γηπέδου είτε εκτός.

Βράβευση

Σε μία συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ο κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του Οργανισμού απένειμε τιμητική πλακέτα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια  σε αναγνώριση της εξαιρετικής της πορείας στο παγκόσμιο τένις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση