HomeHL-9Eνώπιον της δικαιοσύνης ο τεχνικός ορθοπεδικός

Eνώπιον της δικαιοσύνης ο τεχνικός ορθοπεδικός

Καταγγελίες κι άλλων κοριτσιών για παρεμφερείς πράξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκε εκ νέου χθες, λίγες εβδομάδες μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε σε βάρος του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, ο τεχνικός ορθοπεδικός, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών για την κατηγορία των ασελγών πράξεων σε βάρος 12χρονου κοριτσιού με πρόβλημα σκολίωσης.

Μάλιστα το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Χθες ο τεχνικός ορθοπεδικός, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας στο πλαίσιο δεύτερης δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του μετά από καταγγελίες άλλων κοριτσιών για παρεμφερείς πράξεις.

Πρόκειται για έξι περιπτώσεις, οι τέσσερις ωστόσο έχουν παραγραφεί.

Ο ίδιος, όπως και στο δικαστήριο, επέμεινε στην αθωότητα του και ισχυρίστηκε ότι όλο αυτό αποτελεί οργανωμένο σχέδιο και σκευωρία ανταγωνιστή του.

Για την παρούσα υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα) ωστόσο θα επιστρέψει στη φυλακή αφού εκτίει ποινή.

Ένταση στα δικαστήρια

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα δικαστήρια Ηρακλείου δεν έλειψε  η ένταση αφού συγγενείς και άτομα του περιβάλλοντος του ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι κατά την προσαγωγή του φορούσε χειροπέδες.

Μάλιστα άτομο που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του κατηγορούμενου φέρεται να έφτυσε προς το μέρος των αστυνομικών και των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αλικαρνασσού.

Συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τις κατηγορίες της: διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, εξύβρισης και απειλής κατά συρροή, βίας κατά υπαλλήλων και παράνομης οπλοφορίας.

Η εκδικαζόμενη υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου αφορά χρονικά την περίοδο από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2015.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον χειμώνα του 2017, μετά από σχετική καταγγελία των γονέων του κοριτσιού, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του τεχνικού ορθοπεδικού.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί, το κοριτσάκι μετέβη στο γραφή του κατηγορουμένου μαζί με τη μητέρα του προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία για το ορθοπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Κατά τη στιγμή που η μητέρα περίμενε στον προθάλαμο του γραφείου και το κορίτσι βρισκόταν μόνο του με τον τεχνικό ορθοπεδικό, ο άνδρας φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση