HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Το ΔΝΤ διαθέτει 50 δισ. δολάρια άνευ όρων

Κορωνοϊός: Το ΔΝΤ διαθέτει 50 δισ. δολάρια άνευ όρων

Tι είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ποσό των 50 δισ. δολαρίων ρίχνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε σήμερα η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, το χρηματοδοτικό πακέτο των 50 δισ. ευρώ θα είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από δύο διαφορετικά εργαλεία χρηματοδότησης του Ταμείου. Η χρηματοδότηση θα δοθεί σε χώρες και αγορές που πλήττονται περισσότερο από την εξάπλωση του ιού, χωρίς να απαιτείται κάποιο δεσμευτικό πρόγραμμα .

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε ανά χώρα ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού» σημείωσε.

«Είμαστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα δράσουμε πολύ γρήγορα», προσέθεσε.

Στη συνέντευξη Τύπου η κα. Γκεοργκίεβα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα πέσει κάτω του 2,9% υπό το βάρος του κορωνοϊού. Όπως είπε, το μέγεθος της συρρίκνωσης θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η ίδια ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση έχει υποχωρήσει, απότοκο της μεγαλύτερης αβεβαιότητας, ενώ προσέθεσε πως «σοκ» του ιού είναι ασυνήθιστο, καθώς επηρεάζει την προσφορά και τη ζήτηση και περιορίζει την εργασιακή κινητικότητα.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση