HomeHL-GreeceΚόντρα στη Βουλή για τη δήλωση Τσίπρα «Σωστά κλείσαμε τα σύνορα»

Κόντρα στη Βουλή για τη δήλωση Τσίπρα «Σωστά κλείσαμε τα σύνορα»

Ανάμεσα σε Βορίδη - Αποστόλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βορίδης μίλησε για κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις χθεσινές του δηλώσεις προσχώρησε στην σωστή θέση για τη διαχείριση του προβλήματος

«Εξαναγκαστήκατε εκ των πραγμάτων να μεταβάλλετε θεαματικά την άποψή σας με μία νέα κωλοτούμπα, ευτυχώς που την κάνατε, μπράβο σας γιατί προσχωρείτε στη σωστή θέση για τη διαχείριση του προβλήματος αλλά όχι να μας βγαίνετε κι από πάνω. Ελάτε στην ορθή θέση. Όλα τα υπόλοιπα που λέτε για Σύνοδο Κορυφής, Συμβούλιο Αρχηγών και λοιπά είναι δρομολογημένα και θα γίνουν, αλλά θα προσέρχεστε σε αυτή τη συζήτηση με πλήρη την αίσθηση του τι έχετε κάνει εσείς δηλαδή ανοιχτά και διάτρητα σύνορα.

Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ήταν η εξής, είναι πρόσφυγες, έχουν δικαιώματα είτε είναι 10.000 είτε 30.000, είτε τους εργαλειοποιει είτε όχι ο Ερτογάν, εμείς πρέπει να τους δεχτούμε να τους διαχειριστούμε και να ζήσουμε μαζί. Αυτή ήταν η λογική του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015 που πέρασαν οι 800.000 και απομονωθήκαμε από την Ευρώπη. Αυτή ήταν και η δική σας λογική στα 4,5.

Ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι η λογική της κυβέρνησης τώρα δεν είναι απλά να κλείνει τα σύνορα, αλλά και να μην δέχεται αιτήσεις ασύλου.

«Κλείνουμε τα σύνορα υπό την έννοια ότι δεν δεχόμαστε αιτήσεις ασύλου έτσι κλείνουμε τα σύνορα και δεν καταγράφουμε, γιατί τους γυρνάμε χωρίς καταγραφή. Όχι όπως εσείς. Αυτή είναι μια άλλη λογική, αυτό που κάνουμε εμείς ,είναι ότι φυλάμε τα σύνορα, προστατεύουμε τα σύνορα και αποκτάμε γεωπολιτικό ρόλο που είναι ο ρόλος του φύλακα των συνόρων της ευρωπαΐκής ένωσης.

Αποστόλου: Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετανιώνουμε για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου ανέφερε ότι το κόμμα του δεν μετανιώνει ούτε για μια στιγμή για το πως διαχειρίστηκε το πρόβλημα και χαρακτήρισε επικοινωνιακό χειρισμό την χθεσινή επίσκεψη της ηγεσίας της ευρωπαϊκής ένωσης στον Έβρο.

«Η χθεσινή επίσκεψη είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Διαχειρίζεστε την υπόθεση επικοινωνιακά και μόνο.

Η χθεσινή επίσκεψη είχε μόνο επικοινωνιακό στόχο. Πρέπει να πιέσετε την ευρωπαϊκή επιτροπή να σταματήσει τις δηλώσεις και να κανει πράξεις.

Εμείς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουμε μετανιώσει για αυτά που κάναμε, εμείς διαχειριστήκαμε πρόσφυγες την περίοδο που αναφέρετε διαχειριστήκαμε πρόσφυγες. Η ροή των προσφύγων τότε ήταν κάτι το ιδιαίτερο το αντιμετωπίσαμε με τέτοιο τρόπο που η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει ως σημείο αναφοράς της δική μας συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που τους κυνηγούσαν και κινδύνευε η ζωή τους.

Τώρα έχουμε γεωπολιτικό πρόβλημα εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας άλλο το ένα θέμα άλλο το άλλο. Θα πρέπει όλες τις δυνατότητες που έχει η χώρα να τις χρησιμοποιήσει και όχι να αρέσκεται σε μια επικοινωνιακή διαχείριση».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση