HomeΚΡΗΤΗΝέο ασύρματο δικτυο από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Νέο ασύρματο δικτυο από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου WiFi4EU έχουν πλέον οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στο πλαίσιο των πολιτικών που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην εγκατάσταση και λειτουργία 10 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi hotspots) σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες στο Αρκαλοχώρι, Καστέλλι και Θραψανό.

Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο βρίσκονται στις εξής ζώνες/περιοχές:

Αρκαλοχώρι

  1. Πλατεία Ελευθερίας,
  2. Πλατεία έναντι Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οδός Eλ. Βενιζέλου,
  3. Πλατεία πλησίον νέου δημοτικού καταστήματος, οδός Eλ. Βενιζέλου (σε εξέλιξη),
  4. Δημοτικό Κατάστημα – Κ.Ε.Π. Αρκαλοχωρίου,
  5. Kέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου,
  6. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αρκαλοχωρίου (Κολυμβητήριο, Εξωτερικός Χώρος).

 

Καστέλλι

  1. Πλατεία Ελευθερίας, που συνορεύει με Δημοτικό Κτίριο (ΚΑΠΗ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ).
  2. Πλατεία Μεϊντάνι συνορεύει με Δημοτικό Κτίριο (Τμήμα Πολεοδομίας).
  3. Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου- Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου.

 

Θραψανό

  1. Πλατεία Θραψανού, έξω από κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας.

 

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στο Δήμο μας, θα δώσει την δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κόστος» προσθέτοντας πως «ο Δήμος μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του και την σταδιακή εγκατάσταση και άλλων σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε όλο το εύρος του».

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ;

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου: Εφόσον βρισκόμαστε εντός περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Δικτύου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, πραγματοποιούμε από την ηλεκτρονική συσκευή μας (Η/Υ, tablet, κινητό), αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων. Tο δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Wifi4EU».

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU:  Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδεόμαστε στο δίκτυο «Wifi4EU» και περιμένουμε μέχρις ότου συνδεθούμε και λάβουμε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.

Βήμα 3ο – Άνοιγμα Web Browser: Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής μας και δοκιμάζουμε να επισκεφτούμε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. www.google.gr). Στον browser μας θα εμφανιστεί πρώτα η ιστοσελίδα που μας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του προγράμματος Wifi4EU. Πατήστε το κουμπί «ΣΥΝΔΕΣΗ» για να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και να συνεχίσετε.

Βήμα 4ο – Περιήγηση στο διαδίκτυο.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση