HomeΚΟΣΜΟΣΑποκάλυψη Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη

Αποκάλυψη Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη

Ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία την Ελλάδα και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Όπως σημειώνει το euractiv.com, ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία την Ελλάδα και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση στην Ευρώπη. Ωστόσο το μόνο που κατάφερε είναι να λάβει διαβεβαιώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο ότι η Άγκυρα θα τηρήσει τη δέσμευσή της να μην επιτρέψει μία μεταναστευτική πίεση στη Βουλγαρία.

«Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή την τριμερή συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» είπε ο Μπορίσοφ και αφήνει υπαινιγμούς ότι η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα. «Αλλά μετά, λάβαμε πληροφορίες ότι σκοτώθηκαν μετανάστες. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν απόψεις στο διαδίκτυο», είπε συγκεκριμένα χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα.

«Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάγωσε την επιθυμία μου να διοργανώσω τη συνάντηση», συνέχισε ο Μπορίσοφ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση