HomeHL-WorldΤούρκος διακινητής: Με εντολή Ερντογάν στέλνουμε τους μετανάστες στα νησιά

Τούρκος διακινητής: Με εντολή Ερντογάν στέλνουμε τους μετανάστες στα νησιά

Οργανωμένο σχέδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απολύτως οργανωμένο φαίνεται πως είναι το σχέδιο της Τουρκίας για αποστολή όσο το δυνατόν περισσότερων μεταναστών σε ελληνικό έδαφος.

Μιλώντας στον Alpha, ένας φερόμενος ως Τούρκος διακινητής δηλώνει ότι «οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή (σ.σ.: στον Έβρο). Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν, το πέρασμα είναι εδώ. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7-8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι, αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20-25 λεπτά».

Μάλιστα, ο διακινητής αφήνει να εννοηθεί ότι όλο αυτό γίνεται με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να πιέσει με κάθε τρόπο την ΕΕ, μετά τα όσα διαδραματίζονται στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τα αποκαλυπτικά βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες στον Έβρο, με τους Τούρκους μάλιστα να είναι αυτοί που μοιράζουν δακρυγόνα σε μετανάστες, οι οποίοι στη συνέχεια τα πετούν στους Έλληνες αστυνομικούς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση