HomeHL-TOPΚορωνοϊός: Αρνητικά και τα 4 δείγματα των Κρητικών που πήγαν Βενιζέλειο

Κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 4 δείγματα των Κρητικών που πήγαν Βενιζέλειο

Τι ανέφερε στο cretapost η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα σε λίγες ώρες βγήκαν τα αποτελέσματα για την παρέα των 4 Κρητικών που πήγε οικειοθελώς στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να ελεγχθεί για κορωνοϊό μετά από ταξίδι που είχαν κάνει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη λίγο μετά τις 8 βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης τα οποία είναι Αρνητικά.

«Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον επικεφαλής του Ιολογικού Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί είναι Αρνητικά» τόνισε μιλώντας στο cretapost η κ. Μπορμπουδάκη η οποία παράλληλα τόνισε πως το Ιολογικό Εργαστήριο σήμερα ξεκίνησε κι επίσημα την λειτουργία του με αυτά τα τέσσερα δείγματα.

Υπενθυμίζεται ότι και το δείγμα του 25χρονου που νοσηλευόταν σε θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο Χανίων βγήκε επίσης αρνητικό, όπως ενημέρωσε τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Κρήτης το Ινστιτούτο Παστέρ.

Η παρέα των Κρητικών είχαν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και πήγαν με μάσκες στο Βενιζέλειο

Η παρέα των Κρητικών είχε πρόσφατα επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία και εξαιτίας κάποιων ήπιων συμπτωμάτων αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.

Οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ συνέστησαν και στους τέσσερις να φορέσουν χειρουργικές μάσκες στο πρόσωπο και γάντια στα χέρια και να πάνε στο εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου οι γιατροί να τους πάρουν επίχρισμα για μοριακό έλεγχο.

Η παρέα των τεσσάρων Κρητικών ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τους πήραν το επίχρισμα και στη συνέχεια το έστειλαν στο Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης το οποίο σήμερα ξεκίνησε την λειτουργία του.

Μέσα σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα βγήκαν κι ευτυχώς για όλους ήταν αρνητικά.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι οι άνθρωποι αυτοί γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν. Το τηλέφωνο του ΕΟΔΥ λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και ανά πάσα στιγμή δίνει τις κατάλληλες οδηγίες στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν τον κορωνοϊό. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία. Αυτοί οι τέσσερις λειτούργησαν ψύχραιμα και σωστά», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Μπορμπουδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση