HomeHL-SportsSuper League: Τα σενάρια και οι πιθανές ισοβαθμίες για την 6η θέση

Super League: Τα σενάρια και οι πιθανές ισοβαθμίες για την 6η θέση

Ο ΟΦΗ ορίζει την τύχη του, ο Ατρόμητος θα «χρειάζεται» μίνιμουμ 3 γκολ στο Βικελίδης αν οι κρητικοί έρθουν ισόπαλοι και δεν κερδίσουν Αστέρας, Ξάνθη, το ενδεχόμενο μπαράζ και η... πιθανότητα οι Θρακιώτες να «ψάχνουν τουλάχιστον 11 τέρματα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, ώστε να μάθουμε την ομάδα που θα ακολουθήσει Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αρη στα πλέι οφ, καθώς στα αυριανά ματς θα κριθεί το τελευταίο «εισιτήριο».
Το οποίο διεκδικούν 4 ομάδες και πιο συγκεκριμένα ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη, με διαφορετικές ωστόσο πιθανότητες.
Ας δούμε τις  «κύριες» επιδιώξεις τους ενόψει της αυριανής τελευταίας αγωνιστικής, αλλά και τι ισχύει σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες.
Με τον όρο «κύριες» εννοούμε τι χρειάζονται χωρίς να βγάλουμε κομπιουτεράκια ώστε να μετρήσουμε τα γκολ, κάτι που σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στο κομμάτι των πιθανών ισοβαθμιών.
Τα βασικά δηλαδή, που αν συμβούν τότε θα μπούμε σε διαδικασία να υπολογίσουμε διαφορές τερμάτων κτλ.
Το συμπέρασμα, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, είναι πως οι κρητικοί είναι το φαβορί, αφού και ορίζουν την τύχη τους και υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία με Ατρόμητο, Ξάνθη, στη διπλή με την Ξάνθη και επί του παρόντος σε εκείνη με τον Ατρόμητο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.
** Σε παρένθεση τα γκολ των ομάδων στο πρωτάθλημα και η διαφορά τερμάτων που έχουν. 
Τα κριτήρια των ισοβαθμιών έχουν ως εξής: 
1) Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στα μεταξύ τους ματς.
2) Η διαφορά τερμάτων των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
3) Η διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα.
4) Η καλύτερη επίθεση των ομάδων στο πρωτάθλημα.
5) Η καλύτερη άμυνα των ομάδων στο πρωτάθλημα.
Οι κύριες επιδιώξεις… 
ΟΦΗ: Να κερδίσει τη Λαμία. Αν φέρει ισοπαλία θα είναι σίγουρα 6ος αν δεν νικήσει ο Αστέρας και επικρατήσει η Ξάνθη. Αν φέρει ισοπαλία και δεν νικήσει η Ξάνθη, τότε εκτός από μη νίκη των Αρκάδων θα θέλει ο Ατρόμητος ακόμη αν επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, να το πράξει με σκορ μέχρι 2 γκολ διαφορά. Μάλιστα αν αύριο πάρει το «τρίποντο» και χάσει ο Αρης τότε θα τερματίσει 5ος. Για την… ιστορία, «βολεύεται» αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με τον Αστέρα (ισοπαλία ή ήττα) και δεν νικήσουν Ατρόμητος, Ξάνθη,
Αστέρας Τρίπολης: Να κερδίσει στη Λάρισα και να μην κερδίσει ο ΟΦΗ ή να φέρει ισοπαλία, να χάσει ο ΟΦΗ και να μην κερδίσουν Ατρόμητος, Ξάνθη τον Αρη και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Ατρόμητος: Να κερδίσει τον Αρη, να μην κερδίσει ο Αστέρας, να χάσει ο ΟΦΗ και η Ξάνθη ακόμη και να επικρατήσει του ΠΑΟΚ να μην το πράξει με εξωπραγματικό σκορ. Ή να επικρατήσει των «κίτρινων» με μεγάλο σκορ (αναλυτικά θα βρείτε λεπτομέρειες παρακάτω στις πιθανές ισοβαθμίες), να μην κερδίσουν Αστέρας, Ξάνθη και να φέρει ισοπαλία ο ΟΦΗ.
Ξάνθη: Να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, να μην κερδίσουν Αστέρας, Ατρόμητος και να χάσει ο ΟΦΗ. Αν κερδίσει ο Ατρόμητος θα χρειαστεί ξανά μη νίκη του Αστέρα και ήττα του ΟΦΗ, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει εκείνη να επικρατήσει των Θεσσαλονικιών με ένα άκρως «διαστημικό» σκορ.

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η… κουβέντα για την 6η θέση «τελειώνει» αν κερδίσει ο ΟΦΗ, ενώ Ατρόμητος και Ξάνθη θα πρέπει να κερδίσουν Αρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα και να περιμένουν τα άλλα αποτελέσματα. Αν δεν πάρουν τα δικά τους ματς, αυτόματα τίθενται νοκ άουτ. Οπως και ο Αστέρας σε περίπτωση που χάσει στη Λάρισα. 

Πάμε τώρα στο «κεφάλαιο ισοβαθμίες, όπου ορισμένες από τις πιθανές δείχνουν πολύπλοκες καθώς «μπλέκουν» διαφορές τερμάτων κτλ. Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει.
-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΟΦΗ στους 32 
Υπερτερεί ο ΟΦΗ 7 με βαθμούς στον επιμέρους πίνακα κατάταξης που θα καταρτιστεί, έναντι 6 του Ατρόμητου και 4 της Ξάνθης.
ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΟΦΗ (7) 
Ξάνθη: 2-0, 2-2
Ατρόμητος: 1-2, 1-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (6) 
Ξάνθη: 0-1, 1-0
ΟΦΗ: 2-1, 0-1
ΞΑΝΘΗ (4) 
ΟΦΗ: 0-2, 2-2
Ατρόμητος: 1-0, 0-1
-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΞΑΝΘΗ στους 32
Θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα και αν είναι ίδια, τότε τα αμέσως επόμενα κριτήρια είναι κατά σειρά  «η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα» και «η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα». Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος βρίσκεται στο «-6» και η Ξάνθη στο «-11». Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αν οι δύο ομάδες κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική, ο Αστέρας δεν επικρατήσει στη Λάρισα και ο ΟΦΗ χάσει από τη Λαμία (μόνο έτσι θα βρεθούν να «μάχονται» για την 6η θέση στους 32), ο Ατρόμητος θα πάρει το «εισιτήριο», εκτός  αν η Ξάνθη κερδίσει τον ΠΑΟΚ με «διαστημικό» σκορ. Βασικά… εξωπραγματικό, αφού οι Θρακιώτες στη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζονται νίκη με μίνιμουμ 7 γκολ διαφορά, ώστε να αποκτήσουν καλύτερο goal average από τους Περιστεριώτες, εφόσον αμφότεροι κερδίσουν. Αν το πράξουν με 6, τότε θα πρέπει να σημειώσουν τουλάχιστον 11 τέρματα και ο Ατρόμητος μόνο ένα (νίκη του δηλαδή με 1-0), ώστε να αποκτήσουν καλύτερη επίθεση και να υπερτερούν στην ισοβαθμία.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ατρόμητος – Ξάνθη 1-0
Ξάνθη –  Ατρόμητος 1-0
-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΟΦΗ στους 32
Θα κριθεί αρχικά στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα και αν είναι ίδια, τότε στα αμέσως επόμενα κριτήρια που είναι κατά σειρά «η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα» και «η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα».
Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ βρίσκεται στο «-3» και ο Ατρόμητος στο «-6», ενώ οι κρητικοί έχουν σημειώσει 32 γκολ και οι Περιστεριώτες 29.
Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για να υπερτερεί ο Ατρόμητος θα πρέπει να κερδίσει τον Αρη (πάντα σε συνδυασμό με ισοπαλία του ΟΦΗ), με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά (το -3 των κρητικών δεν αλλάζει με ισοπαλία τους, ανεξαρτήτως σκορ).
Αν το πράξει με 3 (πάντα με γνώμονα πως η αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ» δεν θα έχει νικητή) θα περιμένουμε να δούμε πόσα θα σημειώσουν και θα δεχθούν οι δύο ομάδες για να τσεκάρουμε τα κριτήρια της καλύτερης επίθεσης ή της καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα, αφού θα έχουν το ίδιο  goal average.
Αν πάντως ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος και ο Ατρόμητος τόσο κερδίσει με 3 γκολ διαφορά τον Αρη, όσο και σημειώσει 3 παραπάνω τέρματα από όσα οι κρητικοί (π.χ.1-1 και 4-1, 2-2 και 5-2, 3-3 και 6-3 κ.ο.κ), τότε θα έχουμε μπαράζ.
Αντίθετα αν στο παραπάνω σενάριο, δηλαδή Χ του ΟΦΗ και νίκη Ατρόμητου με 3 γκολ διαφορά από τον Αρη και οι Περιστεριώτες σημειώσουν 2 ή και λιγότερα τέρματα τέρματα από τους κρητικούς (π.χ. 1-1 και 3-0 ή 2-2 και 4-2 κ.ο.κ.), τότε η ομάδα του Σίμου θα υπερτερεί λόγω καλύτερης επίθεσης.
Οπως και σε περίπτωση νίκης του Ατρόμητου με 2 ή 1 γκολ διαφορά και ισοπαλίας στο «Γεντί Κουλέ» (οι κρητικοί θα έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων).
Με γνώμονα τα παραπάνω και επειδή προβάλει βέβαιο πως ζαλιστήκατε, ας το δούμε σε απλά ελληνικά. 
Ο Ατρόμητος για να έχει ελπίδες να πάρει την 6η θέση σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία ο ΟΦΗ, θα πρέπει να μην κερδίσουν Αστέρας, Ξάνθη και να επικρατήσει του Αρη με μίνιμουμ 3 γκολ διαφορά. Και βλέπουμε… 
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0
Ατρόμητος – ΟΦΗ 2-1
-ΞΑΝΘΗ, ΟΦΗ στους 32
Υπερτερεί ο ΟΦΗ (νίκη 2-0 στο Ηράκλειο, ισοπαλία 2-2 στην Ξάνθη)
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
ΟΦΗ- Ξάνθη 2-0
Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2
-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΦΗ στους 31
Θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων των ομάδων στο πρωτάθλημα, όπου ήδη υπερτερούν οι Αρκάδες. Εκείνοι βρίσκονται στο «-1» και οι κρητικοί στο «-3». Για να βρεθούν οι δύο ομάδες μαζί στην 6η θέση και τους 31 σημαίνει πως ο Αστέρας απέσπασε ισοπαλία στη Λάρισα (άρα έμεινε το -1) και ο ΟΦΗ έχασε από τη Λαμία, οπότε το «-3» που βρίσκεται τώρα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αρνητικός συντελεστής (εννοείται πως για να συμβεί αυτό το σενάριο θα πρέπει να μην κερδίσουν Ατρόμητος, Ξάνθη).
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
ΟΦΗ – Αστέρας Τρ. 3-1
Αστέρας Τρ. – ΟΦΗ 2-0
Διαφήμιση
Διαφήμιση