HomeHL-9Πέτσας: Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε

Πέτσας: Η Ελλάδα δέχθηκε οργανωμένη επίθεση παραβίασης συνόρων και άντεξε

Απετράπησαν περισσότερες από 4.000 παράνομες είσοδοι-Ενίσχυση των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό, τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα μας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου για την κρίση στο προσφυγικό με αφορμή τον συνωστισμό προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά σύνορα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε εξαιρετικά αποφασιστικό τόνο  δήλωσε:

«Η Ελλάδα δέχθηκε χθες μια οργανωμένη, μαζική, παράνομη επίθεση παραβίασης των συνόρων μας». Οπως τόνισε «απετράπησαν περισσότερες από 4000 παράνομες είσοδοι» στην ελληνική επικράτεια. Οι 66 που πέρασαν, όπως είπε, κρατούνται και «δεν έχουν καμία σχέση με την Ινλτίμπ».

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συγχαίρουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν την περιοχή είπε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνάμεις σε ξηρά και θάλασσα. Οπως είπε στον Εβρο στέλνονται επιπλέον δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του στρατού, ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις στα νησιά του Αιγαίου.

Από σήμερα θα περιπολούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση