HomeHL-HealthΚορωνοϊός: 47 νέοι θάνατοι στην Κίνα – Πάνω από 2.800 πήραν εξιτήριο

Κορωνοϊός: 47 νέοι θάνατοι στην Κίνα – Πάνω από 2.800 πήραν εξιτήριο

45 από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατέγραψε 47 νέους θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, γεγονός το οποίο αύξησε σε 2.835 το σύνολο των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα από τον Δεκέμβριο.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ακόμη ότι κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκατό περισσότερα από τα 327 τα οποία επαληθεύτηκαν την Πέμπτη, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 79.251 στην ηπειρωτική Κίνα.

45 από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της κρίσης, ενώ στην πρωτεύουσά της, τη μεγαλούπολη Ουχάν, υπέκυψαν 37 ασθενείς, κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Επιτροπή. Ένας ασθενής υπέκυψε στο Πεκίνο και ένας στην επαρχία Χενάν.

Κατά τις υγειονομικές αρχές, καταγράφηκαν επίσης ως χθες τα μεσάνυχτα 248 ύποπτα κρούσματα. Συνολικά τα ύποπτα κρούσματα ανέρχονται σε 1.418.

Παράλληλα χθες 2.885 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία αφού κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών που θεωρείται πως βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση μειώθηκε κατά 288, στους 7.664.

Συνολικά, 39.002 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα έχουν λάβει εξιτήριο.

Η Επιτροπή ανέφερε πως έχει καταγράψει 658.587 «στενές επαφές» φορέων του κορωνοϊού. Από αυτές, η ιατρική παρακολούθηση 10.193 ανθρώπων τερματίστηκε χθες Παρασκευή, ενώ απομένουν υπό παρακολούθηση 58.233 άνθρωποι.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής είχαν καταγραφεί 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δύο θάνατοι στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ, 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Μακάο και 34 κρούσματα και ένας θάνατος στην Ταϊβάν, που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία που ανακοινώνει το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί πάντα τη νήσο κινεζική επαρχία που έχει αποσκιρτήσει.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση