HomeHL1-WorldΠροκαλεί η Τουρκία: «Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης»

Προκαλεί η Τουρκία: «Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης»

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Αγκυρα περιμένει «πραγματική» βοήθεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι όλα τα «στοιχεία» της συριακής κυβέρνηση αποτελούν στόχους για την Τουρκία και ότι θα πληγούν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, που υποστηρίζει την Δαμασκό με αεροπορικά πλήγματα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην στο Ιντλίμπ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης.

Πιθανή συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στις αρχές Μαΐου

Οπως έγινε γνωστό, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να συναντηθούν στις 5 ή 6 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, σήμερα συζητήθηκε το θέμα της πιθανής συνάντησης σε επίπεδο κορυφής. Αυτή τη στιγμή μελετάται η συνάντηση του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Μόσχα στις 5 ή στις 6 Μαρτίου. Δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση