HomeΚΡΗΤΗΣτο επίκεντρο η πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης στις ακτές

Στο επίκεντρο η πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης στις ακτές

Με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας Περιφέρειας, Δήμων και Ξενοδόχων Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης μεταξύ Περιφέρειας, εκπροσώπων των Δήμων και Ενώσεων ξενοδόχων Κρήτης για το θέμα της πρόληψης της πλαστικής ρύπανσης και της αύξησης της βιωσιμότητας των παράκτιων περιοχών. ΟΙ συναντήσεις έγιναν στις 26 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο και στις 27 στα Χανιά στα κτίρια της Περιφέρειας, με συντονιστές τον εντεταλμένο για το Περιβάλλον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Ξυλούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χανίων Νίκο Καλογερή.

Με γνώμονα την ευρωπαϊκή Οδηγία, που αποσκοπεί στη μηδενική χρήση των πλαστικών μιας χρήσης, καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών του ευρωπαϊκού έργου Blueislands, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια και το οποίο ανέδειξε το πρόβλημα την αύξηση της πλαστικής ρύπανσης το καλοκαίρι λόγω αύξησης του τουρισμού, οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν σε μια κοινή προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας με πιο οικολογικές συνήθειες, με σκοπό να φέρουν την Κρήτη στην πρώτη γραμμή, ως πρότυπο πράσινο νησί.

4-24

Η κατάργηση πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης στα ξενοδοχεία, ο τακτικός καθαρισμός των παραλιών και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εργαζομένων και τουριστών, ήταν τα βασικά μέτρα που προτάθηκαν σε αρχική βάση.

Η Περιφέρεια δήλωσε από την πλευρά της ότι αναλαμβάνει να δημοσιοποιεί με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία αυτή, στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο τη διαφήμιση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνέπεια.

6-11

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν με σκοπό να προετοιμαστεί η τελική συνάντηση εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στο Ηράκλειο, στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπου θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δημάρχων και Ξενοδόχων, με τις τελικές προτάσεις.

3-33

Διαφήμιση
Διαφήμιση