HomeHL-9Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά

Συγκίνηση και θλίψη στο τελευταίο αντίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον «αιώνιο έφηβο» Κώστα Βουτσά συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες που τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έδωσε το «παρών» στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

boytsas

aaaaa2

Όταν τελείωσε η εξόδιος ακολουθία, εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι, ενώ στη συνέχεια συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι συνόδευσαν τον αγαπημένο ηθοποιό στην τελευταία του κατοικία.

feretro-gynaika-ekklisia

Κηδεία του ηθοποιού Κώστασ Βουτσά στην Αθήνα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Λίγο πριν την αναχώρηση της πομπής για το Α’ Νεκροταφείο η Αλίκη Κατσαβού και η Θεοδώρα Βουτσά, οι οποίες συνόδευαν το φέρετρο μέχρι το αυτοκίνητο, δεν άντεξαν και κυριολεκτικά λύγισαν.

«Θα λείψεις από όλο τον κόσμο αλλά όσοι αγαπήθηκαν πάντα θα ζουν. Και συ που αγαπήθηκες πολύ θα είσαι πάντα παρών. Θα είσαι πάντα μαζί μας καθώς η ζωή θα συνεχίσει την κίνηση της μέχρι να ανθίσει ο άνθρωπος όπως κάθε συ το ονειρεύτηκες».

Η σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία ο Κώστας Βουτσάς ήταν παντρεμένος εδώ και τέσσερα χρόνια και είχαν αποκτήσει τον γιο τους Φοίβο, έφτασε πριν από τις 10:00, υποβασταζόμενη.

Êçäåßá ôïõ çèïðïéïý Êþóôáó ÂïõôóÜ óôçí ÁèÞíá ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

aaaaa2

Συγκλονισμένη και η κόρη του, Σάντρα, από το γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ.

Προσερχόμενη στη Μητρόπολη, η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, ανέφερε: «Είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια και είναι συγκινητικό που είναι και για όλη τη χώρα, απ’ αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε παρά πολύ τον πατέρα μου κι αυτό για μας είναι μία μικρή παρηγοριά».

gynekes-voutsa

Σε ερώτηση για το τι θυμάται από τον πατέρα της, απάντησε πόσο χαρούμενος, γενναιόδωρος και μαχητής ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Êçäåßá ôïõ çèïðïéïý Êþóôáó ÂïõôóÜ óôçí ÁèÞíá ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο επικήδειος της κόρης του που ράγισε καρδιές

Με έναν συγκλονιστικό επικήδειο που ράγισε καρδιές και με φωνή που τρέμει, αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της πατέρα, Κώστα Βουτσά, η κόρη του Νικολέτα.

«Θα ήθελα να πω ότι ο μόνος λόγος που ο πατέρας μου αποφάσισε να είναι σήμερα εδώ, είναι γιατί κάποιος εκεί πάνω μπορεί να του «σφύριξε» ότι έρχεται ανάσταση νεκρών πολύ σύντομα.. Είμαι σίγουρη, δε θα έφευγε αλλιώς. Να σας καθησυχάσω πως ο μπαμπάς μου έφυγε μετά από μια οικογενειακή γιορτή. Ήμασταν πάνω από το κεφάλι του δυο ώρες. Του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία, του δείχναμε βιντεάκια από τον εαυτό του.

Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο πολύ γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο. Εγώ προσωπικά σήμερα γιορτάζω τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και προσωποποίησε την έννοια της ζωής. Ο μπαμπάς ήταν αυθεντικός, ήταν πιστός και συμφιλιωμένος με τον εαυτό του. Ήταν παρών, δεν αντιστεκόταν στο ρυθμό της ζωής, είχε πιάσει το νόημα της ζωής.

Σήμερα γιορτάζουμε αυτόν τον πνευματικό άνθρωπο που με την παρουσία του και την αύρα του μας θεράπευε… Ας αντλήσουμε δύναμη από το πνεύμα του που βρίσκεται στις καρδιές μας για να επιστρέψουμε το κορμί του στη μάνα γη, που είναι η μάνα όλων μας.

Τα έχει κανονίσει ο μπαμπάς, μην ανησυχείτε. Και να πω στον μπαμπά ένα μήνυμα. “Κώστα Βουτσέ ηθοποιέ είσαι σπουδαίος, σε αγαπάμε. Μπαμπά μου είσαι ο μπαμπάς μου και σ’αγαπώ”. Να είστε όλοι καλά» είπε με σπασμένη φωνή η Νικολέτα Βουτσά.

Êçäåßá ôïõ çèïðïéïý Êþóôáó ÂïõôóÜ óôçí ÁèÞíá ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στην κηδεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ελένη Φιλίνη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Κρίστη Τσολακάκη, ο Βασίλης Θωμόπουλος, η Μαρία Σολωμού, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο Λάκης Λαζόπουλος.

voutsas-khdeia-6

«Πίστευες πως για να ανθίσει ο άνθρωπος θέλει φτερά. Η αγωνιστική σου παράδοση, το χρέος σου απέναντι της, η πεποίθηση πως το ιδανικό ενός καλύτερου κόσμου μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε έφεραν στο ΚΚΕ. «Δεν είμαι κομμουνιστής» έλεγες γιατί χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση να είναι κανείς κομμουνιστής, «αλλά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ψηφίζω ΚΚΕ¨»», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, κατά τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε.

Παρούσα και αντιπροσωπία της ΑΕΚ, καθώς η οικογένεια του Κώστα Βουτσά ζήτησε από τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη, να εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους στη μνήμη του πολυαγαπημένου ηθοποιού.

voutsas-khdeia-14

Σε λαϊκό προσκύνημα χθες η σορός του

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από το πρωί της Πέμπτης το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου η σορός του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Βουτσά, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σορός του αγαπημένου καλλιτέχνη βρισκόταν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών μέχρι τις 19:30 το απόγευμα.

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

leko

3720154
Η αδερφή του Κώστα Βουτσά, Νίτσα Βουτσά

Κώστας Βουτσάς: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η καριέρα και η καταξίωση

Ο θάνατος του «αιώνιου έφηβου» Κώστα Βουτσά μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχει προκαλέσει θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε δεκαετίες γέλιου στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία.

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου υποστηρίχθηκε μηχανικά η αναπνοή του.

Στο επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Αττικόν» αναφέρεται πως την 24η Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σημαντική επιδείνωση της υγείας του, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η Ελένη Φιλίνη σημείωσε ότι «έσβησε ο κεντρικός προβολέας του θεάτρου. Ο Κώστας ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά του θεάτρου. Άνθρωπος πάνω απ’ όλα, εκτός από το ταλέντο του που είναι αναγνωρισμένο με το παραπάνω. Ο Κώστας θα μας λείψει πολύ, αλλά δεν θα λείψει από την καρδιά μας».

«Ήταν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που είχαμε ποτέ, αλλά δεν τον ξεχώριζε αυτό. Τον ξεχώριζε η γενναιοδωρία, η καλοσύνη του, το ότι ήταν ένα απλό προσφυγόπουλο δίπλα στον απλό κόσμο, χωρίς καμία κακία ποτέ, χωρίς τίποτε το δεύτερο», δήλωσε η Μιμή Ντενίση.

khdeia-voutsas-2

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση