HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας για μεταναστευτικό: Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα

Τσίπρας για μεταναστευτικό: Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα

«Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφάλειας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς την ως την “πιο ανίκανη κυβέρνηση να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών” και επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται στα «πρόθυρα του χάους’.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι προχώρησε στην πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών με fast track διαδικασίες και “χωρίς να τους περάσετε καμία εκπαίδευση. Τους δώσατε όμως όπλα να κυκλοφορούν στους δρόμους για να δείξετε στους πολίτες ότι αυξάνονται οι αστυνομικοί στους δρόμους και οι περιπολίες”.

“Και κοντεύουμε τώρα να θρηνήσουμε θύματα, από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής. Πώς δίνεις όπλο σε ανεκπαίδευτους ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο;”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: “είναι αυτή σοβαρή πολιτική για την ασφάλεια; Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ”.

Αναφερόμενος στις εικόνες βίας και επεισοδίων στα νησιά λόγω του μεταναστευτικού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “οργανώσατε απόβαση των ΜΑΤ στα νησιά του Β/Α Αιγαίου. Και γινόμαστε τα τελευταία 24ωρα μάρτυρες πρωτοφανών σκηνών βίας και συγκρούσεων πολεμικής έντασης, ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης βίας”.

“Είστε με τα καλά σας; τι ακριβώς κάνετε; ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτή την εικόνα, του εμφύλιου διχασμού;”, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: “ποιος έδωσε εντολή στα ματ να σπάνε τα αυτοκίνητα των πολιτών που διαμαρτύρονται, να υβρίζουν τους κατοίκους των νησιών που διαμαρτύρονται και να τους λένε τουρκόσπορους; Θα αναλάβει κανείς την ευθύνη γι’ αυτά που γίνονται; Θα αναλάβει έστω ένας από εσάς -είτε η πολιτική είτε η φυσική ηγεσία- την ευθύνη γι’ αυτή την αθλιότητα;”.

https://www.youtube.com/watch?v=m4UnSufYl8w&feature=emb_logo

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση