HomeHL-TOPΚορωνοϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα – Ένα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα – Ένα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη

Νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα δύο κρούσματα είναι στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο στην Αθήνα. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας, αποφάσισε την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, όπως αντίστοιχα έχει αποφασιστεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είναι το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί υποβλήθηκε σε δύο τεστ εκ των οποίων το δεύτερο έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.

Το παιδί διακοσμίσθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης όπως και η μητέρα του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του, με ήπια συμπτώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα το παιδί δεν πήγε στο σχολείο αλλά συμμετείχε σε σχολική εκδρομή.

Για το σκοπό αυτό ακολουθείται η ιχνηλάτηση των επαφών του με τους συμμαθητές του, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο εντοπίζοντας εκείνους τους μαθητές που έχουν εκτεθεί σε υψηλότερο κίνδυνο. Και αυτούς τους μαθητές ήδη οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ έχουν συστήσει στους γονείς να παρακολουθούν την υγεία των παιδιών για 14 μέρες , περιορίζοντας όσο τον δυνατόν τις μετακινήσεις και εάν είναι δυνατόν να παραμείνουν σε περιορισμό κατ’ οίκον.

 

Τρίτο κρούσμα στην Αθήνα

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα διαγνώσθηκε σε μια γυναίκα 40 ετών στην Αθήνα, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Η 40χρονη γυναίκα που διαμένει στο Μαρούσι διαγνώστηκε θετική στον ιό και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα η 40χρονη είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της, είναι νεαρή συμπατριώτισσα δεν χρειάζεται να ξέρετε περισσότερα», είπε απλώς ο κ. Τσιόδρας.

Ελέγχονται οι άνθρωποι στο κοντινό της περιβάλλον

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος πρόσθεσε «Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών και της λήψης επιπλέον μέτρων που αφορούν την τρίτη αυτή περίπτωση της νόσου στην πατρίδα μας».

Μάλιστα εκτός από το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αναμένεται να αναζητηθούν και οι συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη γυναίκα διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

tanea.gr, iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση