HomeHL-9Φοιτήτρια από την Κρήτη, ύποπτη για κορωνοϊό

Φοιτήτρια από την Κρήτη, ύποπτη για κορωνοϊό

Γίνονται όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ειδικό εξοπλισμό, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός ασφαλούς διαχείρισης, μεταφέρθηκε μία 22χρονη από την Καρδίτσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό και να γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την «Θεσσαλία Τηλεόραση» πρόκειται για φοιτήτρια από την Κρήτη που σπουδάζει στην Καρδίτσα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε ταξιδέψει στη Β. Ιταλία (περιοχή Λομβαρδίας).

Αμέσως κινητοποιήθηκε, όπως αναφέρουν τα foititikanea.gr κρατικός μηχανισμός σε τοπικό, θεσσαλικό και κεντρικό επίπεδο. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλία.

Την ίδια ώρα μία 62χρονη επίσης κτηνίατρος από τη Λάρισα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, μπήκε  σε καραντίνα στο πανεπιστημιακό, αν και τα συμπτώματά της δεν είναι τα ίδια με την 22χρονη που παρουσίασε υψηλό πυρετό, αλλά έχει έναν συνηθισμένο πονόλαιμο.

Σε κάθε περίπτωση ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αυτό που πρέπει να επικρατήσει είναι η λογική και κυρίως να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι το ποσοστό θανάτων από τον κορωνοϊό σε ηλικίες άνω των 80 ετών φθάνει στο 14,8%, ενώ σε ηλικίες 10 έως 19 ετών το ποσοστό θανάτων είναι 0,2%.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση