HomeΚΟΣΜΟΣΣε απομόνωση λόγω φόβου για κορωνοϊό μαθητές στο σχολείο των παιδιών του πρίγκιπα Oυίλιαμ

Σε απομόνωση λόγω φόβου για κορωνοϊό μαθητές στο σχολείο των παιδιών του πρίγκιπα Oυίλιαμ

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, πηγαίνει στη δευτέρα δημοτικού στο σχολείο, ενώ η τετράχρονη Σάρλοτ άρχισε νηπιαγωγείο το Σεπτέμβριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σε απομόνωση στο σπίτι τους λόγω φόβων για πιθανή έκθεση στον κορωνοϊό έχουν τεθεί μαθητές από το σχολείο των δύο μεγαλύτερων παιδιών του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Όπως πρώτη αποκάλυψε ισπανική εφημερίδα, άγνωστος αριθμός ατόμων από το σχολείο Thomas’s Battersea στο νοτιοδυτικό Λονδίνο βρίσκονται σε οικειοθελή απομόνωση αναμένοντας αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων. Πιστεύεται ότι η ανησυχία αφορά τέσσερις μαθητές που επισκέφθηκαν για σκι τη βόρεια Ιταλία. Δύο εξ αυτών έχει αναφερθεί πως εκδήλωσαν συμπτώματα γρίπης.

Σε δήλωσή της η διεύθυνση του σχολείου επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός σπουδαστών που έχουν αξιολογηθεί και αυτά τα άτομα παραμένουν αυτή τη στιγμή στα σπίτια τους αναμένοντας να λάβουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους».

Η δήλωση πρόσθετε ότι όπως σε όλα τα σχολεία «λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη οι πιθανοί κίνδυνοι που συνδέονται με την εξάπλωση του Covid-19 και ως εκ τούτου ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες της κυβέρνησης».

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, έξι ετών, πηγαίνει στη δευτέρα δημοτικού στο σχολείο, ενώ η τετράχρονη Σάρλοτ άρχισε νηπιαγωγείο το Σεπτέμβριο.

Τουλάχιστον 29 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε έχουν κλείσει για απολύμανση είτε έχουν ζητήσει από μαθητές να αυτοαπομονωθούν μετά από τη διοργάνωση εκδρομών στη βόρεια Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, που ήταν εβδομάδα διακοπών για τα βρετανικά σχολεία.

Επιπλέον, η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron έχει αφήσει τους περίπου 300 υπαλλήλους της στο Canary Wharf του Λονδίνου να απομονωθούν σπίτι τους μετά από την εκδήλωση συμπτωμάτων γρίπης από έναν εργαζόμενο που πρόσφατα επέστρεψε από χώρα υψηλού ρίσκου για τον κορωνοϊό.

Στην ίδια κίνηση προέβη και η εταιρεία σιδηροδρόμων Crossrail που συστεγάζεται με τη Chevron.

Κλειστά μέχρι τη Δευτέρα θα μείνουν και τα γραφεία της εταιρείας επικοινωνιών OMD, καθώς ένας υπάλληλος εκδήλωσε συμπτώματα γρίπης επιστρέφοντας από την Αυστραλία μέσω Σιγκαπούρης.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα παραμένουν στα 13 επί συνόλου 7.132 εξετασθέντων.

skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση