HomeCity GuideΑγριππίνα, Georg F. Handel – Απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Αγριππίνα, Georg F. Handel – Απευθείας μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρεμιέρα για την «Αγριππίνα» στη σκηνή της Met, της σάτιρας του Handel για τα πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που κυριαρχούν στην εξουσία.

Ο Sir David McVicar παρουσιάζει μια ξεχωριστή παραγωγή που αρχικά σχεδιάστηκε για το φεστιβάλ Monnaie στις Βρυξέλλες το 2000, με έναν κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες, όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ, μα συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Όπως έκανε ο Handel όταν αρχικά σχεδίασε την όπερα, η παράσταση παρουσιάζει την σύγχρονη κοινωνία μέσα από ένα παραμορφωτικό καθρέφτη, σε ένα κόσμο γεμάτο από ίντριγκες, διαφθορά και πολιτικές διαμάχες.

Η Joyce DiDonato ερμηνεύει την Αγριππίνα, την διψασμένη για δύναμη αυτοκράτειρα. Η εκθαμβωτική Brenda Rae είναι η ραδιούργα και πλανεύτρα Ποππαία και η Kate Lindsey ερμηνεύει τον ασταθή νεαρό Νέρωνα. Ο Iestyn Davies ερμηνεύει τον φιλόδοξο αξιωματικό Όθωνα και ο Matthew Rose τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, που για τον θρόνο του η Αγριππίνα, προορίζει τον γιο της, Νέρωνα. Διευθύνει ο Harry Bicket, γνωστός για τις ενορχηστρώσεις μπαρόκ ρεπερτορίου.

Διάρκεια: 3 ώρες & 45 λεπτά.
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους.

Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας: Harry Bicket
Σκηνοθεσία: Sir David McVicar
Σκηνικά-Κοστούμια: John Macfarlane
Φωτισμοί: Paule Constable
Χορογραφίες: Andrew George
Διανομή: Brenda Rae (Ποππαία), Joyce DiDonato (Αγριππίνα), Kate Lindsey (Νέρων), Iestyn Davies (Όθων), Duncan Rock (Παλλάντε), Matthew Rose (Κλαύδιος)

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές
Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 15 (γενικής εισόδου) και 10 ευρώ (μειωμένου) έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/2PnLRxa και επιλέγοντας την ημέρα της παράστασης και την ώρα που επιθυμούν.

2. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

«The Met: Live in HD»

Ο Όμιλος Antenna υποστηρίζει για 9η χρονιά τη σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της Metropolitan Opera, δημιουργώντας ένα σημαντικό δίκτυο αιθουσών προβολής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο της Met αυξάνονται κάθε χρόνο καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την επικράτεια, αποτελώντας ένα μοναδικό δίκτυο συνεργαζόμενων πολιτιστικών χώρων. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, πανεπιστήμια και άλλοι χώροι πολιτισμού.
Με μεγάλη χαρά το δίκτυο αιθουσών της Metropolitan Opera στην Ελλάδα υποδέχεται το ολοκαίνουργιο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, όπου θα προβάλλονται επιλεγμένες παραστάσεις της Metropolitan Opera, σε απ’ ευθείας μετάδοση, την καλλιτεχνική περίοδο 2019/20.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μετάδοση του προγράμματος The Met Live in HD γίνεται σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση. Ως εκ τούτου το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.) αποποιείται κάθε ευθύνης σε ενδεχόμενο τεχνικό πρόβλημα σε σχέση με την ζωντανή δορυφορική ροή της μετάδοσης. Σε περίπτωση τέτοιου τεχνικού προβλήματος, το ΠΣΚΗ (ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.) επιφυλάσσεται να επαναλάβει άμεσα την προβολή της παράστασης της ΜΕΤ με τη μορφή μαγνητοσκοπημένης αναμετάδοσης σε άλλη ημερομηνία, δίχως πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το κοινό.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS. Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.