HomeΕΛΛΑΔΑΠροανακριτική – Αιχμές ΝΔ κατά «Κελέση»: Σνόμπαρε τη διαδικασία

Προανακριτική – Αιχμές ΝΔ κατά «Κελέση»: Σνόμπαρε τη διαδικασία

Κατέθεσε μόνο με ηχητικά μέσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η κατάθεση στη προστατευόμενης μάρτυρα «Αικατερίνης Κελέση», στο κλιμάκιο της Προανακριτικής Επιτροπής που μετέβη στη ΓΑΔΑ.

Αιχμές από ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία μέσω διαρροής άφησε αιχμές κατά της «Κελέση», καθώς όπως τονίζει «υπό το φόβο των ερωτήσεων, αρνήθηκε να απαντήσει, σνομπάροντας την Επιτροπή και τη Βουλή. Ο Σαράφης διέψευσε τον Σαράφη και τα πήρε όλα πίσω και η Κελέση δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει για να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής, η μάρτυρας «Κελέση», φέρεται να κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα αναφορικά με το αντικείμενο διερεύνησης της Προανακριτικής Επιτροπής, δηλαδή τις ενδεχόμενες ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis. Η ίδια φέρεται να τόνισε πως ισχύουν τα όσα κατέθεσε στους εισαγγελείς για την υπόθεση Novartis και ότι θα καταθέσει τα ίδια και όταν κληθεί στο δικαστήριο.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατέθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «δεν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα, πως δεν έχει σχέση μαζί τους και δεν θέλει».
Η εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά πληροφορίες που διαρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η «Κελέση» φέρεται να κατέθεσε πως «ό,τι κατέθεσε, το κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια». Η ίδια, κατά τις πληροφορίες αυτές, φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση. Δεν εμφανίστηκα, δεν εξετάστηκα και δεν κατέθεσα σε καμία αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τώρα ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να δήλωσε ότι «όλα αυτά που κατέθεσα αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της».

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθήθηκε για την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη»: Δηλαδή οι βουλευτές θα είναι καθισμένοι σε τραπέζι συνεδριάσεων, το οποίο βρίσκεται σε μία πολύ μικρή αίθουσα, διαφορετική από τον χώρο που βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Κατά πληροφορίες η «Κελέση», καταθέτει μόνο με ηχητικά μέσα και με αλλοιωμένη τη φωνή της.

Σημειώνεται πως χθες, Δευτέρα είχε καταθέσει για περισσότερες από οκτώ ώρες ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης», με τις εκδοχές της πλειοψηφίας της Προανακριτικής και του ΣΥΡΙΖΑ να διαφέρουν άρδην: Από την πλευρά της πλειοψηφίας [ΝΔ – ΚΙΝΑΛ] τα μέλη της επιτροπής υποστηρίζουν ότι ο «Σαράφης» δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα ή ότι παίρνει πίσω όσα είχε πει για πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πλήρη επιβεβαίωση του σκανδάλου στην υπόθεση Novartis και όσων είχε καταθέσει στο παρελθόν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση