HomePost ItΝότης Μαριάς: Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού

Νότης Μαριάς: Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού

Στηλίτευσε την αδράνεια όπως είπε, της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ζήτησε με χθεσινή του παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την αδράνεια της κυβέρνησης στο κολοσσιαίο αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας επισημαίνοντας ότι ο εφησυχασμός δεν βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας.

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι παρότι βέβαια δεν θα πρέπει να καλλιεργείται κλίμα πανικού η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας προσώπων και εμπορευμάτων που προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Άλλωστε κάτι τέτοιο προβλέπεται τόσο από τη Συνθήκη Λειτουργίας της ΕΕ όσο και από τη Συνθήκη Σέγκεν.

Παρατήρησε δε ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η απευθείας πτήση γνωστής κινεζικής εταιρίας από το Πεκίνο με προορισμό την Αθήνα και μάλιστα αναμένεται το επόμενο Σάββατο 29/2 η άφιξη νέου δρομολογίου από Πεκίνο.

Επιπλέον παρότι η Λομβαρδία της Ιταλίας είναι σε κόκκινο κλοιό εντούτοις καθημερινά φτάνουν πτήσεις σε Ελλάδα από Μπέργκαμο της Ιταλίας και από Μιλάνο. Επιπλέον τα δρομολόγια πλοίων συνεχίζουν από Ιταλία ενώ συνεχείς είναι και οι αφίξεις εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα. Και διερωτήθηκε γιατί άραγε άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία απαγόρευσαν κάθε πτήση από την Κίνα και γιατί άραγε η Αυστρία απαγόρευσε την είσοδο στην επικράτειά της των ιταλικών τρένων;

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ζήτησε την λήψη μέτρων σε λιμάνια και αεροδρόμια πύλες εισόδου Σέγκεν στη χώρα μας όπου πρέπει να υπάρχουν θερμικές κάμερες και να γίνεται τουλάχιστον θερμομέτρηση όσων έχουν αφιχθεί από χώρες όπου υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει τα ελληνικά σύνορα με Αλβανία και Σκόπια λόγω των στενών σχέσεων των εν λόγω χωρών με την Ιταλία ενόψει μάλιστα και της έλλειψης στοιχειωδών προληπτικών υγειονομικών μέτρων στα εν λόγω δύο κράτη-παρίες.

Τέλος εξέφρασε τις ανησυχίες του και για τις συνεχείς μεταναστευτικές ροές στα νησιά στου Αιγαίου και στον Έβρο καθώς πέραν των άλλων οι ανεξέλεγκτες ροές μπορεί να συμβάλλουν επίσης στην διάδοση και του κορωνοϊού.

Ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης του Ελληνικού υγειονομικού συστήματος ταυτόχρονα με τη λήψη μέτρων προστασίας του Ελληνικού πληθυσμού και περιορισμού της εισόδου προσώπων και εμπορευμάτων από περιοχές αυξημένου κινδύνου.

«Πάνω απ΄ όλα είπε προέχει η προστασία της υγείας του Ελληνικού Λαού», κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση