HomePost ItΝ. Ηγουμενίδης: Άκρως επικίνδυνη η είσοδος ιδιωτών-επενδυτών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ν. Ηγουμενίδης: Άκρως επικίνδυνη η είσοδος ιδιωτών-επενδυτών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Τι δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άκρως επικίνδυνη η είσοδος ιδιωτών-επενδυτών με 35% στους αγροτικούς συνεταιρισμούς», αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη να πάρει πίσω τη ρύθμιση που έχει φέρει στη Βουλή και με την οποία ανοίγει επικίνδυνα τον δρόμο σε ιδιώτες-επενδυτές μέσα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Στο σχέδιο νόμου που ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής «ιδιωτών-επενδυτών» στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κατά 35% και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου. Διάταξη που στρέφεται ευθέως ενάντια στην φυσιογνωμία και στον χαρακτήρα των βασικών αρχών των συνεταιρισμών.

Με αυτή τη διάταξη επί της ουσίας δίνει βορά στα επιχειρηματικά σχήματα  και χωρίς όρους τους συνεταιρισμούς – μαζί με την περιουσία και την ονομασία που έχει κτιστεί με τεράστιο κόπο όλα αυτά τα χρόνια από αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Για να αντιληφθεί κανείς τη διάσταση μιας τόσο επικίνδυνης διάταξης, αρκεί να σημειωθεί ότι για να παρθεί μία απόφαση, κατά πλειοψηφία, σε μία γενική συνέλευση (με απαρτία 50%) με το 35% ελέγχεται η γενική συνέλευση του συνεταιρισμού.

Έτσι εξηγείται και η περίφημη φράση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη σχετική συνεδρίαση της Βουλής περί «μεταφοράς των ιδεών της ελευθερίας στον συνεταιριστικό χώρο». Καθόλου τυχαία, κατά την ακρόαση φορέων στη χθεσινή Επιτροπή της Βουλής, και ότι μια σειρά από φορείς εναντιώθηκαν σε αυτή τη διάταξη με ανησυχία για το μέλλον τους.

Έχουμε καθήκον και να αναδείξουμε τον άκρως επικίνδυνο και αντι – συνεταιριστικό χαρακτήρα αυτής της ρύθμισης, αλλά και να εναντιωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε μια τέτοια πορεία».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση