HomeHL-9Οργή και σοβαρά επεισόδια με ρίψη χημικών σε Χίο και Λέσβο

Οργή και σοβαρά επεισόδια με ρίψη χημικών σε Χίο και Λέσβο

Εμπόλεμη ζώνη για το μεταναστευτικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρά επεισόδια έγιναν τα ξημερώματα σε Χίο και Μυτιλήνη με αφορμή το μεταναστευτικό.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Στην Χίο, πολίτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή των νέων δομών. Στην περιοχή έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανέβηκε επικίνδυνα η ένταση με επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.

xios2

Οπως αναφέρει το politischiou, τα ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το πλήθος, προκαλώντας αναστάτωση, με τα επεισόδια να λαμβάνουν τέλος, λίγη ώρα μετά.

Στο νοσοκομείο ιερέας και ο Δήμαρχος Χίου

Η κατάσταση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εκτονώθηκε, αλλά οι κάτοικοι παραμένουν εξαγριωμένοι. Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι την ώρα που πλησίαζε το πλοίο που μετέφερε της δύο διμοιρίες, με τον δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη να δηλώνει χαρακτηριστικά για το σκηνικό στα Μεστά: «Είναι λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις».

https://www.youtube.com/watch?v=1d8ElTD8LEQ&feature=emb_title

Ο Δήμαρχος μάλιστα χρειάστηκε να πάει προληπτικά στο νοσοκομείο εξαιτίας της χρήσης χημικών, καθώς βρίσκονταν κοντά στα επεισόδια, όπως και ο ιερέας Γιώργης Κωνσταντίνου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα politischios.

Λέσβος: 1.500 αστυνομικοί στην Καράβα, στους δρόμους οι κάτοικοι

Ενταση όμως υπήρξε και στην Λέσβο τη νύχτα καθώς οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές βγήκαν στους δρόμους και τα λιμάνια. Πάνω από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή όπου τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν άλλοι 300, με τους δρόμους στην περιοχή Καράβα, με τον κόσμο να αντιδρά και κάποιους να πετούν μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, κρότου λάμψης και χημικών, με πάνω από 1.700 άτομα να υπολογίζεται πως βρέθηκαν στο σημείο.

xios3

Σύμφωνα με το lesvospost, ένα αυτοκίνητο κυκλοφορούσε νωρίτερα στους δρόμους με ντουντούκα και καλούσε τους κατοίκους να βγουν έξω και να συγκεντρωθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αρκετές εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους και ακολούθησαν τα επεισόδια, τα οποία κράτησαν πάνω από 2 ώρες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvospost.

xios5

Οι αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα το βράδυ είχαν κλείσει τις εισόδους στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να φτάσουν τα ΜΑΤ και να αποβιβαστούν, ενώ εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα, απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου είχαν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

xios6

Σκοπός των πολιτών ήταν να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες για τις νέες δομές μεταναστών στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση