HomeHL-TOPΚορωνοϊός στην Ιταλία: Ταξίδι – εξπρές για σχολείο της Κρήτη

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ταξίδι – εξπρές για σχολείο της Κρήτη

Τι αναφέρει ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ταξίδι – εξπρές έκανε σχολείο της Κρήτης στην Ιταλία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού που έθεσε τη γείτονα χώρα σε «συναγερμό».

Πρόκειται για μαθητές και εκπαιδευτικούς του 5ου Λυκείου Ηρακλείου που αναχώρησαν το πρωί της Κυριακής για την Ιταλία καθώς συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus.

Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, και πριν κατέβουν από το τραίνο, ενημερώθηκαν πως με απόφαση των υπουργείων της Ιταλίας ακυρώνεται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως μέτρο προφύλαξης για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απαγόρευε όλες τις εκδρομές των σχολείων προς την Ιταλία.

Οι μαθητές -της Β’ τάξης Λυκείου- έφτασαν περίπου στις 10 το πρωί στη Ρώμη, ενώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του σχολείου Σταμάτης Παπαδάκης που ήταν ένας εκ των συνοδών της εκδρομής, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, πέρασαν από θερμικές κάμερες και έλεγχο και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τον τερματικό σταθμό των τρένων για να ταξιδέψουν για τη νότια Ιταλία.

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε διαρκή επαφή με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, προκειμένου να είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις, όμως λίγο πριν φτάσουμε στη Νάπολη, μας ενημέρωσαν συνάδελφοι Ιταλοί, ότι είχαν λάβει και οι ίδιοι την ενημέρωση ότι λόγω των κρουσμάτων, ακυρώνονταν όλες οι διεθνικές συναντήσεις. Σταματήσαμε στη Νάπολη και ευτυχώς βρήκαμε πτήση και ταξιδέψαμε, φτάνοντας στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής» δήλωσε ο διευθυντής του 5ου Λυκείου.

«Κανένα σχολείο της Κρήτης δεν βρίσκεται στην Ιταλία»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο επαναπατρισμός των μαθητών και εκπαιδευτικών δέκα συνολικά σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, «κανένα σχολείο της Κρήτης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ιταλία» συμπληρώνοντας πως υπάρχουν σχολεία «που βρίσκονται σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης αλλά εκεί δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Ωστόσο, αρκετά σχολεία έχουν προγραμματίσει πολυήμερες εκδρομές προς την Ιταλία τον Μάρτιο.

«Τον Μάρτιο ήταν προγραμματισμένες αρκετές εκδρομές για την Ιταλία από διάφορα σχολεία της Κρήτης τα οποία όμως, σύμφωνα και με υπουργική απόφαση, δεν θα γίνουν. Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι συζητήσεις ανάμεσα στα σχολεία και τα τουριστικά γραφεία για αλλαγή προορισμού», επεσήμανε σχετικά ο κ. Καρτσωνάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση