HomeHL-WorldΝέος ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Νέος ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Με επίκεντρο στα σύνορα με το Ιράν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέος σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ έπληξε την ίδια περιοχή της Ανατολικής Τουρκίας, στα σύνορα με το Ιράν.

Λίγες μόνο ώρες μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα 9 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και συνολικά 125 άλλοι να τραυματιστούν σε Τουρκία και Ιράκ, ένας νέος δυνατός σεισμός κατεγράφη στις 18.00 το απόγευμα στην ίδια περιοχή.

Οι πληροφορίες που δίνει το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, θέλουν τον νέο σεισμό να είναι έντασης 6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Την ίδια ώρα, το σεισμολογικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, ο σεισμός στα σύνορα με την Τουρκία ήταν έντασης 5,9 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Τουρκία -9 νεκροί από τον πρωινό εγκέλαδο

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν την Κυριακή στη νοτιοανατολική Τουρκία, από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08.53 τοπική ώρα και είχε εστιακό βάθος 5,2 χιλιόμετρα. Οι αρχές ανέφεραν πως μια σειρά από μετασεισμοί που φτάνουν ως και τα 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκαν μετά τον κύριο σεισμό.

Από τον σεισμό τραυματίστηκαν τουλάχιστον 125 άνθρωποι σε χωριά και πόλεις στις δύο χώρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 50 Τούρκοι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση