HomeΚΡΗΤΗΈρχεται μίνι καύσωνας και στην Κρήτη

Έρχεται μίνι καύσωνας και στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται να μας επισκεφθεί σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για τις επόμενες τρεις ημέρες οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 39 βαθμούς στην Κρήτη.

Ενδεικτικά στο Τυμπάκι και τις Μοίρες ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς κελσίου ενώ την Πέμπτη όλο το νησί θα βρεθεί σε κλοιό καύσωνα με τον υδράργυρο στη νότια Κρήτη, όπως για παράδειγμα στην Ιεράπετρα, το Σπήλι, τα Σφακιά, να φτάνει τους 39 βαθμούς.

Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται αίθριος για όλη την Κρήτη όπως διαβάζουμε στο meteo.gr.

Στο Ηράκλειο η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 33 βαθμούς Κελσίου με τους άνεμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3 Μποφόρ.

Στα Χανιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-31 βαθμούς Κελσίου με μέτριους δυτικούς ανέμους εντάσεως 5 Μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς βορειοδυτικοί εντάσως 3 Μποφόρ.

Στον Αγ. Νικόλαο η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 34 βαθμούς Κελσίου με τους άνεμους να πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 4 Μποφόρ.

Μέτρα πρόληψης για τον καύσωνα

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και τη βαριά σωματική εργασία, να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση