HomeΚΟΣΜΟΣΚίνα: Περισσότερα τελικά τα κρούσματα στην επαρχία Χουμπέι

Κίνα: Περισσότερα τελικά τα κρούσματα στην επαρχία Χουμπέι

«Ήταν λάθος το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν κρούσματα που είχαν ήδη υπολογιστεί»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επαρχία Χουμπέι της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη 19 του μηνός, σε 775 από 349 που είχε ανακοινώσει πριν.

Νωρίτερα, οι αρχές της επαρχίας ανακοίνωσαν ότι θα προσθέσουν εκ νέου μερικά κρούσματα στην καταμέτρηση των στοιχείων για τη νόσο, αφότου προσάρμοσαν τη μεθοδολογία τους για να υπολογίζουν μόνο κρούσματα που είχαν ανιχνευτεί με γενετικά τεστ, και όχι με σπινθηρογραφήματα.

Στη συνέχεια αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν λάθος το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν κρούσματα που είχαν ήδη υπολογιστεί. Η προηγούμενη καταμέτρηση των 349 κρουσμάτων ήταν η χαμηλότερη από τότε που εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου.

Ο γραμματέας του κόμματος στην Χουμπέι Γινγκ Γιονγκ έδωσε σήμερα εντολή να προστεθούν εκ νέου τα κρούσματα στην καταμέτρηση και είπε ότι οποιοσδήποτε τα αφαίρεσε θα θεωρηθεί υπεύθυνος, είπε ο Του Γιαντσάο, ανώτερος αξιωματούχος της επιτροπής υγείας της Χουμπέι

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση