HomeHL-HealthΝοσηλευτές Λασιθίου: Ζητάμε την ένταξή μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα

Νοσηλευτές Λασιθίου: Ζητάμε την ένταξή μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα

Επιστολή στους υπουργούς Εργασίας και Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εργασίας, κ. Βρούτση και Υγείας κ. Κικίλια οι νοσηλευτές του Λασιθίου ζητούν την ασφαλιστική ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα  όλων των νοσηλευτών – τριων του ΕΣΥ.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:

Κύριοι Υπουργοί,

 το νοσηλευτικό επάγγελμα αποτελεί μια ενασχόληση με μεγάλη σωματική και ψυχική καταπόνηση, με μεγάλους επαγγελματικούς κινδύνους και με δύσκολα  προγράμματα εργασίας .

Μετά την ένταξη το 2011 στην ασφάλιση στο ΙΚΑ του νοσηλευτικού προσωπικού που διορίζεται στο ΕΣΥ, μόνο όσοι νοσηλευτές – τριες διορίζονται μόνιμοι μετά το 2011 και όσοι υπηρετούν με σχέσεις Ι.Δ. (συμβασιούχοι επικουρικοί) έχουν ασφάλιση με πακέτο βαρεων και ανθυγιεινών.

Όσοι μόνιμοι νοσηλευτες – τριες εχουν διοριστεί πριν το 2011 στο δημόσιο εξακολουθούν να μην έχουν ασφάλιση σε πακέτο βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Πρόκειται για μια τεράστια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί. 

Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι  να καθιερώσετε νομοθετικά για όλους τους νοσηλευτές – τριες του ΕΣΥ αυτό που  ισχύει ήδη για τους νοσηλευτές-τριες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και  ισχύει ήδη για τους νοσηλευτές – τριες του ΕΣΥ που διορίζονται μετά το 2011, δηλαδή την ασφάλιση με πακέτο ΒΑΕ που οδηγεί  σε συνταξιοδότηση σε πέντε χρόνια νωρίτερα από την κύρια ασφάλιση.

Κύριοι υπουργοί

Το αίτημα μας είναι δίκαιο και αναγκαίο  και παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην ικανοποίηση του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση