HomeHL-9Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Αύριο θα κυριαρχούν ισχυροί άνεμοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυροί άνεμοι προβλέπονται για αύριο στην Κρήτη με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με αναγγελία θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ./ΑΡ. 121 – Παρασκευή 21-02-2020/1000 UTC θα επικρατούν τα κάτωθι φαινόμενα:

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 21/13 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 21/16 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 21/22 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 26.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 21/19 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν την δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Καλούνται οι υπεύθυνες λιμενικές – παράκτιες τουριστικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχειακές ενώσεις – μονάδες – λουτρικες εγκαταστάσεις – εκμισθωτές θαλάσσιων μέσω αναψυχής – ναυαγοσώστες να λάβουν ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες – κυβερνήτες ορμουντων σκαφών και πλοίων της περιοχής μας να λάβουν μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης – αγκυροβολίας.

Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση