HomeHL-9Στην Αθήνα για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Στην Αθήνα για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Kλιμάκιο του Υπουργείου θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Κρήτη για την κατεστραμμένη ελαιοπαραγωγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης, μετέχοντας σε μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο. Θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, θα είναι η ενημέρωση για το φάκελο που θα κατατεθεί στην Ε.Ε., σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις και το πως πιθανά θα διαμορφωθεί το τοπίο ενόψει της νέας ΚΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του Υπουργείου θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην Κρήτη για την κατεστραμμένη ελαιοπαραγωγή, με στόχο να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη εικόνα για όλα όσα έχουν γίνει στο νησί τη φετινή χρονιά, σε ό,τι έχει να κάνει με το λάδι.

Η ελαιοπαραγωγή έχει υποστεί ένα ισχυρό πλήγμα και τα μέλη του κλιμακίου έρχονται για να διαπιστώσουν το μέγεθος τους, αν και όπως λένε οι ίδιοι οι αγρότες «τα λόγια είναι περιττά».

Πριν λίγες μέρες εξάλλου κατατέθηκαν τα τελικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη μείωση της παραγωγής, η οποία είναι σε ποσοστό 40% επί της παραγωγής και περίπου 40.000 τόνους. Κατατέθηκαν επίσης τα τελικά ποσοστά που αφορούν την ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος.

Η Ομάδα Εργασίας για το λάδι που συνεδρίασε πρόσφατα, θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο φάκελος πρέπει να παραδοθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, μέχρι το τέλος Μαρτίου, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε. Η τεκμηρίωση είναι μια αρκετά κρίσιμη υπόθεση που έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να πετύχει ο στόχος των αποζημιώσεων από την Ε.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση