HomeΚΟΣΜΟΣΣυρία: Νεκροί δυο Τούρκοι στρατιώτες από επιδρομή κοντά στο Ιντλίμπ

Συρία: Νεκροί δυο Τούρκοι στρατιώτες από επιδρομή κοντά στο Ιντλίμπ

Ρωσία: Μαχητές εισέβαλαν στον συριακό στρατό με τουρκική υποστήριξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο Ιντλίμπ, ανέρχεται σε 15.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές.

Σύμφωνα με το σχετικό «τιτίβισμα» του υπουργείου Άμυνας: «Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή του Ιντλίμπ, δύο από τους συμπατριώτες μας πέθαναν ως μάρτυρες, ενώ πέντε τραυματίστηκαν. Το αίμα των μαρτύρων δεν είναι στο έδαφος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους αγαπημένους αυτών που έχασαν τη ζωή τους για το ευγενές μας έθνος».

Ακόμη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τόνισε πως «απάντησε» στις επιθέσεις, με συνέπεια να σκοτωθούν 50 Σύριοι στρατιώτες του καθεστώτος Άσαντ, ενώ καταστράφηκε και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Ρωσία: Μαχητές εισέβαλαν στον συριακό στρατό με τουρκική υποστήριξη

Στο θέμα αναφέρθηκαν και ρωσικές στρατιωτικές πηγές, αναφέροντας πως ο συριακός στρατός δέχτηκε επίθεση σε θέσεις κοντά στο Ναϊράμπ, έξω από το Ιντλίμπ, από μαχητές που είχαν τουρκική κάλυψη, προσθέτοντας πως τέσσερις στρατιώτες του καθεστώτος τραυματίστηκαν. «Οι ενέργειες των μαχητών που υποστηρίχθηκαν από τουρκικά πυρά, τους επέτρεψαν να εισέλθουν στις αμυντικές ζώνες του συριακού στρατού» τόνισαν οι Ρώσοι σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια πρόσθεσαν πως ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24 «χτύπησαν» τους μαχητές για να τους εμποδίσουν να προχωρήσουν περισσότερο εντός των συριακών στρατευμάτων, χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν από τους βομβαρδισμούς αυτούς σκοτώθηκαν οι δυο Τούρκοι στρατιώτες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση