HomeHL-9Προανακριτική επιτροπή της Βουλής: Τα αιτήματα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Προανακριτική επιτροπή της Βουλής: Τα αιτήματα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

"Να εξετάσουμε τους Σαράφη και Κελέση όπως ο Εισαγγελέας"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία αιτήματα διατυπώνει προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής – Οι βουλευτές ζητούν να λάβουν όλα τα έγραφα που έχουν ζητήσει από την εισαγγελία Διαφθοράς και να εκτιμηθεί η άρνηση των προστατευόμενων μαρτύρων να καταθέσουν ενώπιον τους

Την άρνηση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis να προσέλθουν και να καταθέσουν ενώπιόν της καταγγέλει στην επιστολή της στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, τονίζεται ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς δεν έχει διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας.
Έτσι, η προανακριτική διατυπώνει τρία αιτήματα στον Εισεγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, μέσω επιστολής που του επέδωσε.

img-20200220-wa0001

epistoli2

Ειδικότερα στην επιστολή τους, τα μέλη της επιτροπής ζητούν:

-Να διασφαλίσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων από την επιτροπή με τον τρόπο που τους είχε εξετάσει ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης.

-Να διασφαλίσει ο κ.Πλιώτας ώστε να λάβουν όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την Εισαγγελία Διαφθοράς

-Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνονται από την επιτροπή να απευθυνθεί ο κ.Πλιώτας στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας «για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην Επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξετασθούν, καθώς και το ενδεχόμενο, βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαδιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση