HomeHL-9Λύση στην κτιριακή αποκατάσταση της Αγ. Τριάδας

Λύση στην κτιριακή αποκατάσταση της Αγ. Τριάδας

Από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αποκατάσταση και ανάδειξη έργων ιστορικής -θρησκευτικής παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς αναφέρθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην επίσκεψη τους χθες το απόγευμα στην ιστορική Πατριαρχική Μόνη της Αγ. Τριάδας στο Ακρωτήρι Χανίων παρουσία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Επισκόπου-ηγουμένου,μοναχών της Μονής, και στελεχών των υπηρεσιών.

Στην Υπουργό και στον Περιφερειάρχη επεφύλαξαν θερμή υποδοχή ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός και ο ηγούμενος της Μονής-Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός οι οποίοι παράλληλα αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αποκατάστασης του ηγουμενείου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της ιστορικής Μονής που αποτελεί προσκύνημα και τόπο επίσκεψης χιλιάδων κόσμου, Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από την πλευρά του ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης του Ηγουμενείου της Αγ. Τριάδας σε πρώτη φάση, ενώ όπως ανέφερε θα ακολουθήσει η ικανοποίηση του άλλου αιτήματος τους, για την χρηματοδότηση του έργου διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου της ιστορικής Πατριαρχικής Μονής. Παράλληλα από τον Μητροπολίτη και τον Επίσκοπο-ηγούμενο έγινε ξενάγηση στους χώρους και δραστηριότητες της Μονής, όπως και στα ιστορικά κτήρια της π. Ιερατικής Σχολής Κρήτης.

Ο Μητροπολίτης και ο ηγούμενος ευχαρίστησαν θερμά για την άμεση ανταπόκριση τον κ Αρναουτάκη, όπως τις ευχαριστίες της για την διαχρονική και αποτελεσματική, όπως είπε συνεργασία της με τον κ Αρναουτάκη εξέφρασε δημόσια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Επίσης η Υπουργός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τον Επίσκοπο- ηγούμενο της Μονής για την συνεργασία, τονίζοντας ότι το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης θα βοηθήσουν για την διάσωση, αποκατάσταση και ανάδειξη των υποδομών και του ιστορικού, θρησκευτικού ,πολιτιστικού πλούτου και παραδόσεων της Μονής, όπως και των άλλων ιστορικών Μοναστηριών της Κρήτης. Μάλιστα η κ Μενδώνη ευχαρίστησε για το έργο τους τα στελέχη και τούς εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε εγκόλπιο στον Επίσκοπο

Στο περιθώριο της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και του Περιφερειάρχη χθες στην Μονή της Αγ. Τριάδας ο κ Αρναουτάκης δώρισε ένα ιερό εγκόλπιο στον Επίσκοπο Δορυλαίου Δαμασκηνό με αφορμή την πρόσφατη χειροτονία του.

Ο Επίσκοπος και ηγούμενος της Μονής ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την προσωπική τιμή, όπως είπε, και το διαχρονικό ενδιαφέρον του για την Εκκλησία, και την ανάπτυξη του νησιού.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλεσε τον κ. Αρναουτάκη “λαϊκό αδελφό” της Πατριαρχικής Μονής καθώς όπως ανέφερε πριν λίγα χρόνια στην Αγ. Τριάδα έγινε η χειροθεσία του Περιφερειάρχη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίος σε Άρχοντα Έξαρχο του Οικουμενικού Θρόνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση