Από σήμερα οι αγρότες θα μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων, είτε σε κάποιο από τα καταστήματα της Ένωσης Ηρακλείου, είτε σε ένα από τα γραφεία της ΈΑΣΗ σε Καστέλι, Πύργο και Αρχάνες.

Μέσα στη δύσκολη οικονομικά χρονιά που διανύουν οι αγρότες, η έναρξη αυτής της διαδικασίας σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα αποτελεί αναμφίβολα μια «ανάσα» για τους ίδιους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων είχε ξεκινήσει στις 10 Απριλίου. Φέτος όμως η ΕΑΣΗ «έτρεξε» τις διαδικασίες για να ξεκινήσει η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων νωρίτερα, ενώ είναι και σε συνεννόηση με τις τράπεζες για να μπορούν να εξυπηρετούν τους αγρότες και οι τελευταίοι να μπορούν να παίρνουν στην κατοχή τους την «κάρτα αγρότη».

Είναι μια κάρτα, με την οποία έχουν τη δυνατότητα να ως και το 80% των χρημάτων που τους αναλογούν από τα δικαιώματά τους, δίνοντας τους την απαιτούμενη ρευστότητα που χρειάζονται.

Όπως δήλωσε στο cretapost o αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρωνας Χιλετζάκης, από το 80% του ποσού, το 10% μπορούν να το λαμβάνουν με τη μορφή μετρητών, ενώ το υπόλοιπο 70% θα το έχουν για να μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, εξοπλισμό και ό,τι άλλο χρειάζονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη εβδομάδα η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται και στους κατά τόπους αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση