HomeHL-GreeceΜεταναστευτικό -Νέες διαφωνίες: Ετοιμοι για διάλογο, αλλά όχι για νέα κέντρα στα νησιά

Μεταναστευτικό -Νέες διαφωνίες: Ετοιμοι για διάλογο, αλλά όχι για νέα κέντρα στα νησιά

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα νησιά δεν αντέχουν καμία άλλη δομή», υποστήριξε για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι αν επιχειρηθεί η δημιουργία των δομών αυτών «θα μας βρουν μπροστά τους» δηλώνοντας «έτοιμοι για διάλογο αλλά όχι για κέντρα κράτησης».

«Οταν δήλωσα προχθές ότι δεν επιθυμούμε τον διάλογο, βασιζόταν στο γεγονός ότι εμείς ζητήσαμε από την κυβέρνηση διά του κ. Μηταράκη να γίνει διάλογος από μηδενική βάση, και όχι στη βάση που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης», ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης. «Θέλουμε την παράταση με την έννοια ότι θα γίνει διάλογος από μηδενική βάση. Μηδενική βάση η δική μας περιλαμβάνει καμία νέα δομή και κλείσιμο των υπαρχουσών δομών», συνέχισε.

 «Τα νησιά δεν αντέχουν άλλη δομή»

«Τα νησιά δεν αντέχουν καμία άλλη δομή. Αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να κάνει δομές θα έχουμε μεγάλα προβλήματα. Θα ήταν προτιμότερα τα νέα κλειστά κέντρα αλλά θα ήταν ακόμη προτιμότερο να φύγουν από τα νησιά και να πάνε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ας μείνει ένα κέντρο για την πρώτη διαπίστωση των 500 ατόμων, όπως ελέγετο αρχικά, αλλά τα νησιά έχουν πληρώσει αρκετό τίμημα, δεν αντέχουν, θα μας βρουν μπροστά τους αν επιχειρήσουν να κάνουν κέντρα», κατέληξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση