HomeHL-CultureΝότια Κορέα: Θα προβληθεί ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας «Παράσιτα»

Νότια Κορέα: Θα προβληθεί ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας «Παράσιτα»

Πώς το αποφάσισε ο σκηνοθέτης της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας «Τα Παράσιτα», που θριάμβευσε στα φετινά Όσκαρ, πρόκειται να προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Νότια Κορέα, προσφέροντας μία «διαφορετική» εμπειρία στους θεατές της μεγάλης οθόνης, ανακοίνωσε σήμερα ο σκηνοθέτης της Μπονγκ Τζουν –χο.

Ο ίδιος εξήγησε πως ήταν παιδιόθεν λάτρης των ασπρόμαυρων ταινιών, που κατ’ αυτόν προσφέρουν στον θεατή μία πολύ πιο εσωτερική και προσωπική οπτική εμπειρία. «Πάντοτε θαύμαζα τις κλασσικές ταινίες. Ήμουν πάντοτε περίεργος να έβλεπα πώς θα ήταν το φιλμ εάν ζούσα στα χρόνια του ‘30», πρόσθεσε.

«Με την εξαφάνιση των χρωμάτων μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί περισσότερο στις εκφράσεις των ηθοποιών και στα μάτια τους», όπως επίσης και στις γενικότερες λεπτομέρειες, εξήγησε ο Μπονγκ στη συνέντευξή του στη Σεούλ.

Αναφορικά με τον θρίαμβό του στα Όσκαρ (όπου απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλλίτερου σεναρίου και ο Μπονγκ του καλύτερου σκηνοθέτη), ο Νοτιοκορεάτης δημιουργός δήλωσε πως θα προτιμούσε το «Παράσιτα» να περάσει στην ιστορία για το περιεχόμενό του και τις αρετές του κι όχι για τον αριθμό των αριστείων που του επιδαψιλεύθηκαν. Όπως τόνισε ο ίδιος, η εταιρεία διανομής είχε οργανώσει μία πυκνή εκστρατεία διαφήμισής του πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, με περίπου 600 συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης και πάνω από 100 συνεντεύξεις Τύπου.

Ο Μπονγκ επεξεργάσθηκε τη μαυρόασπρη εκδοχή σε συνεργασία με τον κινηματογραφιστή Χονγκ Κιουνγκ-πιο και θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους της Νοτίου Κορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη μαυρόασπρη ταινία του, μετά το θρίλερ «Μητέρα» που γύρισε το 2009.

Ο Μπονγκ διηγήθηκε πως κατά την προβολή της νέας εκδοχής της ταινίας του σε διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου τον περασμένο μήνα, ένας θεατής του εκμυστηρεύθηκε πως το μαυρόασπρο την καθιστά πιο ρεαλιστική.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση