HomeΚΟΣΜΟΣΞεκατινιάζονται στη Γαλλία, μετά το σκάνδαλο με τα ροζ βίντεο

Ξεκατινιάζονται στη Γαλλία, μετά το σκάνδαλο με τα ροζ βίντεο

«Κι εσύ έχεις διαζύγια και χωρισμούς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σκάνδαλο με το βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, το οποίο έστειλε ο υποψήφιος του κόμματος Μακρόν για τη δημαρχία Παρισιού, Μπενζαμίν Γκριβό, σε νεαρή γυναίκα, γεγονός που του στοίχισε την απόσυρσή του από την κούρσα των δημοτικών εκλογών, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Γαλλία.

Ο ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Ολιβιέ Φορ εκτίμησε ότι «ένας υπουργός που επιτρέπει στον εαυτό του να στέλνει τέτοιου είδους βίντεο, είναι άνθρωπος απίστευτης ελαφρότητας». Ο Ολιβιέ Φορ ήταν ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που εκφράστηκαν έτσι για τον Μπενζαμίν Γκριβό, σχετικά με τα σεξ βίντεο που έστειλε σε νεαρή γυναίκα. Ο ισχυρός άντρας του Σοσιαλιστικού κόμματος αναγνώρισε ότι πρέπει να καταδικαστεί η δημοσιοποίηση των εν λόγω βίντεο από τον Ρώσο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Πιότρ Παβλένσκι, αλλά τα λόγια του προκάλεσαν την αντίδραση του κόμματος Μακρόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Εμανουέλ Μακρόν, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε έκπληκτος με τις δηλώσεις του ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος. «Εξεπλάγην όταν άκουσα τον Ολιβιέ Φορ να λέει αυτά τα πράγματα και να δίνει μαθήματα ηθικής. Γνωρίζω τον Ολιβιέ Φορ, προσωπικά, εδώ και πολλά χρόνια. Γνώριζα από πρώτο χέρι τα διαζύγιά του και τους χωρισμούς του», είπε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πολιτικοί πρέπει να παραμένουν άνθρωποι, αλλιώς είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα. «Πρέπει να αποδεχθούμε τις ικανότητές μας, αλλά και τις αδυναμίες μας. Δεν χρειάζεται να υποκρινόμαστε ότι είμαστε σούπερ ήρωες. Εγώ προσωπικά καλώ την πολιτική τάξη να δείξει μεγαλύτερη ταπεινότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η αναφορά του Καστανέρ στα διαζύγια τους χωρισμούς του Ολιβιέ Φορ προκάλεσαν με τη σειρά τους έκρηξη στο Σοσιαλιστικό κόμμα. Ο Φορ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για «ανησυχητική στροφή στην πολιτική ζωή». «Ο δημόσιος βίος απαιτεί σεμνότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό του κράτους δικαίου. Ο διαχωρισμός της δημόσιας από την ιδιωτική ζωή είναι κανόνας σε όλες τις δημοκρατίες», δήλωσε και πρόσθεσε: «Εδώ καταπατήθηκε μια κόκκινη γραμμή. Ο υπουργός Εσωτερικών θέλει να εκφοβίσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κάνοντας αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή. Πρέπει ο Εμανουέλ Μακρόν να τον καλέσει και να υποστεί τις συνέπειες των λόγων του».

Επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών εξαπέλυσαν και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» και για «απαράδεκτη συμπεριφορά». «Τον Κριστόφ Καστανέρ είναι καλύτερα να μην τον έχεις φίλο, ούτε να του εμπιστεύεσαι κάτι», δήλωσε ο βουλευτής Γκιλμπέρ Κολάρ.

«Ξέραμε ότι ο Καστανέρ είναι ικανός για όλα. Το επιβεβαιώνει ξανά. Φρίκη», έγραψε ο βουλευτής Μανουέλ Μπομπάρ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση