HomeΚΡΗΤΗΧανιά: Συγχαρητήρια Καλογερή για τις μικρές ερευνήτριες

Χανιά: Συγχαρητήρια Καλογερή για τις μικρές ερευνήτριες

Κατέκτησαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό του προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων «Generation Next» του Ιδρύματος Vodafone

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγχαρητήρια απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό του προγράμματος ανάπτυξης δεξιοτήτων «Generation Next» του Ιδρύματος Vodafone, από τις τρεις μαθήτριες Ιωάννα Μαργαριτάκη, Ζωή Μαρινάκη και Αλεξία Μπιτσαξή του 6ου Γυμνασίου Χανίων.

Συγχαρητήρια απευθύνει επίσης στον καθηγητή τους, κ. Τίτο Σμυρνάκη, ο οποίος καθοδήγησε το ερευνητικό τους πρότζεκτ, καθώς και στους γονείς των κοριτσιών, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους καθ’όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Οι μικρές ερευνήτριες εξασφάλισαν με τη νίκη τους ένα ταξίδι στη Silicon Valley δημιουργώντας ένα «έξυπνο γάντι» που «διαβάζει» τη νοηματική γλώσσα και διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ατόμων με προβλήματα ακοής και ατόμων που δεν γνωρίζουν τη νοηματική, μια εφεύρεση με πολύ σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η «επόμενη γενιά», επισημάνει ο Αντιπεριφερειάρχης, μέσα από τέτοιες επιστημονικές-τεχνολογικές κατακτήσεις και καινοτόμες ανακαλύψεις, εμποτισμένες με κοινωνική ευαισθησία, μας δίνει ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Το μήνυμα ότι τα παιδιά μας, μέσα από κοινή προσπάθεια και γόνιμες συνεργασίες, θα διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία, όπου οι ίσες ευκαιρίες δεν θα είναι πια ζητούμενο αλλά επίτευγμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση