HomeΚΡΗΤΗΑναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Καλαντζάκη

Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Καλαντζάκη

Δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2017.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου της οικογένειας του άτυχου γιατρού από τη Σητεία.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, ήταν να καθίσει η 40χρονη χήρα του γιατρού και ο 39χρονος πρώην εραστής της προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Και οι δύο είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Ισόβια στον 38χρονο αστυνομικό από την Βουλγαρία για το φόνο και στη σύζυγο του γιατρού ισόβια για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 9 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου του 2017 όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά ο 37χρονος τότε (αστυνομικός στο επάγγελμα) τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση