HomeHL-9Antoinette de Boer: Αναζητά χορηγούς για να μεταφραστεί το βιβλίο της στα Ελληνικά

Antoinette de Boer: Αναζητά χορηγούς για να μεταφραστεί το βιβλίο της στα Ελληνικά

Η συγκινητική της ιστορία μελοποιημένη από γνωστό Κρητικό καλλιτέχνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συγκινητική ιστορία της Αντουανέτας ντε Μπερ που αναζητά εδώ και χρόνια τους φυσιολογικούς της γονείς στην Κρήτη έγινε μυθιστόρημα και κυκλοφορεί στην Ολλανδία.

Αυτό που τώρα επιθυμεί η ίδια, είναι το βιβλίο να μεταφραστεί στα Ελληνικά και να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Μετά από απαίτησή δεκάδων φίλων και γνωστών, η Antoinette de Boer αποφάσισε να εκδώσει το βιβλίο και στα Ελληνικά όμως δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα και αναζητά χορηγούς.
60106403_2241460422556311_7012228843154964480_n
Μαζί το βιβλίο, στην Ελληνική αγορά θα κυκλοφορήσουν και τρία τραγούδια που έχουν γραφτεί για εκείνη!

Ο γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης Μιχάλης Κακέπης μόλις έμαθε για την συγκλονιστική ιστορία της Αντουανέτας αποφάσισε να γράψει και να μελοποιήσει τρία τραγούδια.

Μιλώντας στο cretapost ο κ.Κακέπης τόνισε ότι το πρώτο τραγούδι είναι στίχοι του γνωστού Έλληνα στιχουργού Σαράντη Αλιβιζάτου το δεύτερο θα είναι αμιγώς κρητικού είδους και το τρίτο δικό του.

«Η ιστορία της Αντουανέτας ντε Μπερ δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Είναι μια συγκλονιστική ιστορία που δεν είναι δυστυχώς η μοναδική. Το βιβλίο δεν αφορά μόνο την Αντουανέτα αλλά αφορά μία ολόκληρη κοινωνία και θα πρέπει να μεταφραστεί και για ιστορικούς λόγους».
79172914_2650176028351413_4317669522464047104_n
Η 58χρονη επισκέπτεται κάθε χρόνο την Κρήτη και αναζητά τη μητέρα της που την άφησε στη βρεφοδόχο του Γερωνυμάκειου Βρεφοκομείου.

Στο βιβλίο η συγγραφέας, αναφέρεται στα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα, στην υιοθεσία της και στις προσπάθειες που έχει κάνει για να βρει τις ρίζες της στην Κρήτη.

«Η εγκατάλειψη…θα είναι πάντα ένα μυστήριο για μένα» τονίζει στο cretapost η συγγραφέας η οποία αναφέρεται στο σημείωμα που άφησε η ίδια της η μητέρα στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου και το οποίο ανέγραφε ότι «το παιδί πρόκειται να το ξαναπάρω…»
22154394_1508291452539882_8346012788859129781_n
Η Αντουανέτ Ντε Μπερ μιλάει για τις επαφές που έχει κάνει στην Κρήτη, στις εξετάσεις DNA που έχει κάνει αλλά και σε ανθρώπινες ιστορίες παιδιών που υιοθετήθηκαν και που συγκλονίζουν.

«Έγραψα ένα βιβλίο για να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια της αναζήτησης μου, αλλά και για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν το ημερολόγιο μιας γυναίκας που ξεκίνησε την ζωή της εγκαταλελειμμένη από την μητέρα της», δήλωσε στο cretapost η συγγραφέας.

«Το βιβλίο μου το αφιερώνω στις δύο μου κόρες αλλά και στην Κρητικιά μητέρα μου»

Η Antoinette περιγράφει τους ψυχολογικούς αγώνες της για την ύπαρξη, τη μοναξιά, την πίστη, την αγάπη και την προέλευσή της. Περιγράφει επίσης τις συναντήσεις της με αρκετές μητέρες. Οι ιστορίες τους ήταν όλες συναισθηματικές και κατέστη σαφές στην Antoinette πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν για μια νεαρή γυναίκα να μένει έγκυος σε κλειστές κοινωνίες (συχνά φτωχή ή άγαμη και ντροπιασμένη).

Η έρευνα της ανταπέδωσε πολλά αποτελέσματα: είδε το μέρος όπου είχε δοθεί ως μωρό,τις σημειώσεις που είχε αφήσει πίσω της η μητέρα της και ανακάλυψε πως πήρε το όνομα της, Βασιλική.
4-38
Όλα αυτά τα χρόνια η Antoinette επέστρεφε στην Κρήτη και στην Αθήνα σχεδόν κάθε χρόνο για να ψάξει αλλά και για να κάνει έκκληση σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση, στο διαδίκτυο και μέσω Facebook και δήλωσε τα στοιχεία της σε βάσεις δεδομένων DNA(Βρείτε την οικογένεια σας) Ταξίδεψε σε όλη την Κρήτη, επισκέπτοντας χωριά και πόλεις για να πει την ιστορία της, ελπίζοντας ότι κάποιος θα ανταποκρινόταν.

Στο βιβλίο της η ίδια υποψιάζεται ότι ίσως και να γνωρίζει ποια είναι η μητέρα της αλλά η γυναίκα αρνείται να κάνει το test DNA.

Η Antoinette εργάστηκε για 30 χρόνια ως διευθύντρια για μια μεγάλη οργάνωση στην Ολλανδία αλλά τώρα εργάζεται τακτικά στο κτήμα της και ασχολείται με την καλλιέργεια λαχανικών, φρούτων και βοτάνων.Το κτήμα της έχει ονομαστεί (η χώρα της Βασιλικής)

Ελπίζει ότι κάποια μέρα κάποιος θα επιβεβαιώσει σε ποια οικογένεια ανήκει και που γεννήθηκε.Αυτό θέλει κάθε άνθρωπος να μάθει ποιες είναι οι ρίζες του.
Τέλος, η ίδια θέλει να κρατήσει τη μητέρα της στην αγκαλιά της και να της πει ότι την αγαπάει.Κάθε εβδομάδα ανάβει ένα κερί για την Κρητικιά μητέρα της.
Στην καρδιά της έχει κρατήσει μια θέση για την βιολογική μητέρα της και θα είναι πάντα εκεί για εκείνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση