HomeHL1-GreeceΚόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή προαγωγές αξιωματικών που είχαν επιτελικό ρόλο στο Μάτι

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή προαγωγές αξιωματικών που είχαν επιτελικό ρόλο στο Μάτι

Η δήλωση Τσίπρα που προκάλεσε αντιδράσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει πλέον η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την προαγωγή στο βαθμό του υποστρατήγου του Πυροσβεστικού Σώματος, το διοικητή Ανατολικής Αττικής της Πυροσβεστικής, ο οποίος είχε διατελέσει επιχειρησιακός επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε μια αποστροφή του λόγου του είχε αναφέρει σχετικά: «Όταν για παράδειγμα εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για το πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Και σε θέση κρίσιμης ευθύνης».

Η δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα» σε ό,τι αφορά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής.

«Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι “κάποιοι άλλοι”. Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνομωσίας. “Ξέχασε” τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία», σημείωνε η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

«Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική «αμνησία» του. Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη», κατέληγε στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

Ραγκούσης κατά ΝΔ: Αντί να υβρίζουν, ας απαντήσουν

«Αντί να υβρίζει η ΝΔ, νομίζοντας πως έτσι μπορεί να προσπεράσει τα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν πλέον αναδειχθεί από τις κραυγαλέες αντινομίες της, ας φροντίσει-όπως έχει υποχρέωση-να τα απαντήσει», αναφέρει σε δήλωση του ο Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «είναι γελασμένη η ΝΔ εάν νομίζει ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να δεχτούν ως πολιτική και θεσμική «κανονικότητα» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για την τραγωδία στο Μάτι, από την ώρα που ανέλαβε πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις».

Συγκεριμένα, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει:

«Αυτός ο ίδιος, τοποθέτησε ως γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση για την τραγωδία στο Μάτι, από τον π. πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα. Προήγαγε σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο, διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής, επιχειρησιακό επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι».

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση