Η «καρδιά» του μπάσκετ… χτυπάει σήμερα στην Κρήτη και στο Ηράκλειο όπου διεξάγεται αυτή την ώρα, ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Προμηθέα Πάτρας και την ΑΕΚ.

Ο τελικός κυπέλλου διεξάφεται στο υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» και διοργανώνεται από την ΕΚΑΣΚ, την ΕΟΚ ενώ φέρει και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως γίνεται κάθε χρόνο την διοργάνωση παρακολουθεί πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών χιλιάδες μαθητές και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Πρώτη φορά στον τελικό ο… Προμηθέας Πατρών

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Προμηθέας Πατρών έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου με τους αθλητές και το προπονητικό τιμ να είναι έτοιμο για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Αντίθετα, η ΑΕΚ πριν δύο χρόνια, πάλι στα «Δύο Αοράκια» κατέκτησε το Κύπελλο και φέτος επιθυμεί να ξαναπάρει τον τίτλο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της διοργάνωσης του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης:

 «Λόγω διεξαγωγής του 45ου τελικού αγώνα καλαθοσφαίρισης Κυπέλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί την 16/02/2020 και ώρα 17:15 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου μεταξύ των ομάδων «Κ.Α.Ε. ΑΕΚ -Κ.Α.Ε. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ», θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, κατά τις ώρες 14:00 έως 23:00 την Κυριακή 16/02/2020, στην περιοχή ΒΙ.ΠΕ. του Δήμου Ηρακλείου στο τμήμα της Οδού Γ’ από την συμβολή της με την οδό Θ’ έως την συμβολή της με την οδό Μ. Καράτζη και σε όλες τις κάθετες με αυτήν οδούς (Θ, Η και Ζ) στα τμήματα τους από την οδό Β’ έως την οδό Γ’.

Επιπλέον, τις ίδιες ως άνω ώρες, δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στην περιοχή ΒΙ.ΠΕ. του Δήμου Ηρακλείου στο τμήμα της Οδού Γ’ από την συμβολή της με την οδό Η’ έως την συμβολή της με την οδό Ζ’.

Εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Αστυνομίας – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – ΕΚΑΒ κλπ), τα λεωφορεία μεταφοράς των μαθητών, καθώς και τα οχήματα που εκ των γεγονότων θα απαιτηθεί να διέλθουν των ως άνω οδών και θα κινηθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις του Επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας (συνεργείο τηλεοπτικών μεταδόσεων – λεωφορεία ομάδων – οχήματα κατόχων διαπιστεύσεων της ΕΟΚ κλπ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να αποφεύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες που διεξάγονται οι αγώνες, να απομακρύνουν εγκαίρως τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις ανωτέρω οδούς, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση