HomeHL-SportsΤρεις αγωνιστικές, πολλά ανοιχτά μέτωπα

Τρεις αγωνιστικές, πολλά ανοιχτά μέτωπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Superleague 1 να βαίνει προς το τέλος της, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αναφορικά με την σύνθεση των ομάδων που θα παίξουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Στην κορυφή, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν μια διαφορά δύο βαθμών που εκτός απρόοπτου, στο μεταξύ τους παιχνίδι θα κριθεί, ποιος θα μπει πρώτος στην μάχη των πλέι οφ.

Η ΑΕΚ , μετά την νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ εξασφάλισε την Τρίτη θέση ενώ οι Πράσινοι , ουσιαστικά θέλουν έναν βαθμό σε τρεις αγώνες για να είναι σίγουρα στα πλέι οφ.

Ο Άρης είναι η τελευταία ομάδα που έχει ένα σχετικό μαξιλαράκι ασφαλείας, καθώς μετά από τον 6ο ΟΦΗ μέχρι την 12η Λαμία , υπάρχει διαφορά μόλις τριών (3) βαθμών !

Δηλαδή 7 ομάδες θα δώσουν την μάχη για την έκτη θέση που με δεδομένη ως τώρα την τιμωρία του Παναθηναϊκού, δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ , αλλά και για την αποφυγή της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πλέι άουτ.

Πριν αναφερθώ σε αυτές τις 2 ομάδες, Παναιτωλικός και Πανιώνιος παλεύουν για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, με τους Αγρινιώτες να έχουν πλεονέκτημα 4 βαθμών και τους Νεοσμυρνιώτες στην έδρα τους την επόμενη αγωνιστική.

Επιστρέφοντας στην μάχη της έκτης θέσης,  Ο ΟΦΗ που την καταλαμβάνει αυτήν την στιγμή έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, καθώς στις εναπομείνασες αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει πέραν της ΑΕΚ (εκτός), δύο συνδιεκδικητές, Λαμία και Ατρόμητο διαδοχικά, στην έδρα του.

Και η Ξάνθη όμως που ισοβαθμεί με τον ΟΦΗ , είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί στραβοπάτημα των Ηρακλειωτών, καθώς πέραν του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ , αντιμετωπίζει την Λαμία στην έδρα της και αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ατρόμητος, Λάρισα, Αστέρας και Βόλος, παρακολουθούν από μια απόσταση δύο βαθμών (26) τους 2 παραπάνω, ελπίζοντας σε στραβοπατήματα τους.

Ο Ατρόμητος, όπως  είδαμε αντιμετωπίζει και τις 2 ομάδες αυτές καθώς και τον ενδεχομένως αδιάφορο Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, οπότε με ένα σύνολο 7-9 βαθμών ελπίζει άμεσα.

Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει στην έδρα της ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης και ταξιδεύει στον Βόλο, σε ένα ματς με αρκετές ιδιαιτερότητες, οπότε οι πιθανότητές της είναι δραστικά μειωμένες.

Ο Αστέρας ταξιδεύει σε Βόλο και Λάρισα και ενδιάμεσα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, οπότε ενδεχομένως να συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς από όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Ο Βόλος από την άλλη , υποδέχεται Λάρισα και Αστέρα και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον αδιάφορο Παναθηναϊκό, οπότε με 7 βαθμούς και αρκετά στραβοπατήματα των άλλων ελπίζει ακόμα

Υπάρχει και η Λαμία στους 25 βαθμούς που ταξιδεύει σε Ξάνθη και Ηράκλειο και υποδέχεται τον Άρη , αλλά με δεδομένο το κίνητρο των 2 ομάδων που αντιμετωπίζει εκτός, και ότι βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω τους, έχει δραστικά λιγότερες πιθανότητες από όλους.

Αυτά είναι όλα τα ανοικτά μέτωπα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σύντομα θα ξέρουμε τις ομάδες που θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτή που θα υποβιβαστεί και αυτές που θα παλέψουν για να μην την ακολουθήσουν.

Ας ελπίσουμε όλες οι μάχες που προανέφερα να κριθούν μες στο γήπεδο και όχι στα αθλητικά δικαστήρια καθώς το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση