HomeHL-SportsΔιαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια εισόδου ξένων επενδυτών ο ΟΦΗ

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια εισόδου ξένων επενδυτών ο ΟΦΗ

Τα σενάρια πώλησης της ΠΑΕ ΟΦΗ, η διάψευση και η αλλαγή στο ποσοστό Μπούση - οικογένειας Παλυβού μετά την τελευταία ΑΜΚ το Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαψεύδονται από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ δημοσιογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι βασικοί μέτοχοί της, δηλαδή ο Μιχάλης Μπούσης και η οικογένεια Παλυβού, συμφώνησαν με επενδυτικό fund του εξωτερικού, το οποίο θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της κρητικής ομάδας.

Σήμερα, με ανάρτησή του στο instagram, o αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Άντζελο Παλυβός, διέψευσε τα δημοσιεύματα περί πώλησης της ΠΑΕ. Οχι όμως και εκείνα σύμφωνα με τα οποία η οικογένειά του διαπραγματεύεται με ξένους επενδυτές για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποφεύγοντας να δεσμευτεί για την παραμονή του ή να μιλήσει για το μέλλον.

Ανέφερε σχετικά ο Παλυβός: “Οι οικογένειες Μπούση και Παλυβού που είναι ιδιοκτήτριες του ΟΦΗ θα παραμείνουν ιδιοκτήτες της ομάδας. Κάθε αναφορά ότι η ομάδα πουλήθηκε σε fund είναι ανυπόστατες. Η οικογένεια Παλυβού είναι συγκεντρωμένη στο πώς θα νικήσει η ομάδα το σημαντικό παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Ατρόμητο και να πετύχει την είσοδο της στα πλέι – οφ.

Η οικογένεια Παλυβού συνεχίζει να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Ένα νησί, μια ομάδα”.Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πλευρά Παλυβού δεν είναι μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΟΦΗ και είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην έκτακτη ΑΜΚ που είχε λήξει στις 9/1.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι στο ίδιο (σημερινό) post στο Instagram ο Άντζελο Παλυβός αναφέρει: «Μόνο ΟΦΗ. Αυτή είναι η θέση μας ανεξάρτητα απο τις συζητήσεις που υπάρχουν μεταξύ των οικογενειών για το μετοχικό σχήμα».

Προσφάτως, πριν από περίπου δύο μήνες, η οικογένεια Παλυβού είχε ψηφίσει εναντίον της έκτακτης ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΟΦΗ και τελικά δεν είχε πάρει μέρος σ’ αυτή.

Στις 19 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την προκήρυξη της ΑΜΚ ανέφερε: «Ολοκληρώθηκε η έκτακτη Γ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του γηπέδου «Θ. Βαρδινογιάννης».

Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης στους μετόχους της εταιρίας, η οποία εγκρίθηκε.

Υπέρ της αύξησης του Μ.Κ ψήφισαν οι μέτοχοι: κ. Μιχαήλ Μπούσης, Ερασιτέχνης ΟΦΗ δια του προέδρου του, κ. Ιωάννη Δανδάλη, κ. Μιχαήλ Μυλωνάκης, «Καραντινός Κ. – Μυλωνάκης Μ. Ο.Ε», «Μυλωνάκης Α.Ε». Κατά της έκτακτης αύξησης Μ.Κ ψήφισαν οι μέτοχοι: κα. Βασιλική Τυροβόλη Παλυβού, κ. Ευάγγελος Παλυβός, κ. Γρηγόριος Παλυβός».

Στην ανακοίνωση της 10ης Ιανουαρίου και αφού την ΑΜΚ είχε καλύψει μόνο ο Μπούσης με 1,158 εκατ. Ευρώ, η ΠΑΕ ΟΦΗ ανέφερε: «Το Δ.Σ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στη συνεδρίαση του της 10ης Ιανουαρίου 2020 πιστοποίησε τη μερική κάλυψη κεφαλαίου κατά το ποσό του 1.158.600 Ευρώ με έκδοση 38.620 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με αξία έκδοσης 30,00 ευρώ και αξία κτήσης 33,00 ευρώ, κατόπιν της, από 19/12/2019, απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας».

Απομένει η “μετοχοποίηση” αυτού του ποσού που έβαλε ο Μ. Μπούσης σε γενική συνέλευση των μετόχων η οποία ακόμα δεν έχει οριστεί. Οταν αυτό συμβεί, ο Μπούσης θα έχει και τυπικά (διότι τα χρήματα έχουν ήδη μπει στον λογαριασμό της ΠΑΕ) περίπου το 48% της ΠΑΕ και η οικογένεια Παλυβού περίπου το 30%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση