HomeHL-9Η…προειδοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για τον καιρό

Η…προειδοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για τον καιρό

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση