HomePost ItΟ Σ. Βαρδάκης για τα ολοήμερη τμήματα των ειδικών σχολείων του Ηρακλείου

Ο Σ. Βαρδάκης για τα ολοήμερη τμήματα των ειδικών σχολείων του Ηρακλείου

«Αδιαφορία από το υπουργείο Παιδείας για την ομαλή λειτουργία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τους λόγους καθυστέρησης, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των ολοήμερων ειδικών δημοτικών σχολείων Νομού Ηρακλείου, ζητά να ενημερωθεί ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας.

Αν και βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς, εν τούτοις η ομαλότητα στα σχολεία δεν έχει επιτευχθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα ολοήμερα τμήματα στα ειδικά δημοτικά σχολεία του Νομού Ηρακλείου, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει.

Η σημερινή Κυβέρνηση αντί, να συμβάλλει, με αίσθημα ευθύνης, στην ομαλοποίηση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων και δη στην καλύτερη υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και των γονέων αυτών, έχει επιδείξει χαρακτηριστική καθυστέρηση και αδιαφορία.

Η μη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των γονέων αφενός, αφετέρου οι καθυστερήσεις αυτές εμποδίζουν την ολοκλήρωση του παιδαγωγικού έργου του δημόσιου σχολείου.

Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ουσιαστική στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, με την στελέχωση, για παράδειγμα των δομών της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης με μόνιμο εκπαιδευτικό και εξειδικευμένο προσωπικό, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τρέχουσες ανάγκες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση