Ράγισαν και οι… πέτρες στο τελευταίο αντίο της 16χρονης Νεκταρίας που την περασμένη Τρίτη άφησε την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και πλήθος κόσμου – ανάμεσά τους σύσσωμη η τοπική ΕΛ.ΑΣ. – αποχαιρέτησαν το γελαστό παιδί που τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή.

Η κηδεία της τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στην Αμνάτο Ρεθύμνου απ’ όπου και κατάγεται.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 16χρονης, αστυνομικοί στο επάγγελμα, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν θα αγκαλιάσουν ξανά το αγγελούδι τους.

Γενναία απόφαση των γονιών να δωρίσουν τα όργανα

Οι γονείς της, αστυνομικοί στο επάγγελμα, βρίσκονταν συνεχώς στο πλάι της μέχρι και την στιγμή που υπέκυψε. Τότε έδειξαν το μεγαλείο που έκρυβαν στην ψυχή τους παίρνοντας την γενναία απόφαση να δώσουν… ζωή μέσα από τον θάνατο της 16χρονης.

Για την λήψη των οργάνων και τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, η οποία και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο διοικητής του ΠαΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο cretapost, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψυχής της οικογένειας που αποφάσισε να χαρίσει τα όργανα της κόρης τους.

«Επέδειξαν μεγαλείο ψυχής την ώρα της ανείπωτης και βαθιάς οδύνης τους για την απώλεια του λατρεμένου τους προσώπου, αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας».

Συλλυπητήριο ψήφισμα προς την οικογένεια της Νεκταρίας από την Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απρόσμενη κατάληξη της 17χρονης Νεκταρίας, τέκνο των μελών της Ένωσής μας, του Α/Υ΄ Γεώργιου Μπαλάση και της Υ/Α΄ Ιωάννας Σαρρή, που έχασε πρωινές ώρες της 12ης Φεβρουαρίου τη μάχη με τη ζωή, συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος που υπέστη πριν από δύο βδομάδες.

Η Ένωσή μας συγχαίρει τους συναδέλφους μας, γονείς της μικρής Νεκταρίας για το ψυχικό σθένος και τη γενναιοδωρία που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή ώρα, παίρνοντας την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα προκειμένου να δώσουν ελπίδα και να σώσουν με την ενέργειά τους αυτή και άλλες ζωές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αφού συγκλήθηκε έκτακτα ενέκρινε το παρόν ψήφισμα :

Εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσής μας στην οικογένεια και στους οικείους της 17χρονης Νεκταρίας

Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 12:00΄ στην Άμνατο Ρεθύμνου

Να καταθέσει αντί στεφάνου το χρηματικό ποσό των 1.000 € σε λογαριασμό της οικογένειας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της αγαπητής Νεκταρίας

Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο για δημοσίευση με την ευχή μας να είναι ελαφρύ το χώμα της Γης που θα τη σκεπάσει

Αιωνία της η μνήμη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση