Καταδικάστηκαν και στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την φονική συμπλοκή που σημειώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 17χρονου.

Σήμερα στο εδώλιο του Εφετείο κάθισαν ο 45χρονος πατέρας του δράστη (με την κατηγορία της συμπλοκής), ο 22χρονος αδερφός του (με τις κατηγορίες της συμπλοκής και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών), ο 23χρονος γαμπρός του (με την κατηγορία της συμπλοκής) και ο 40χρονος θείος του θύματος (με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς είχε τραυματίσει με όπλο τον αδερφό του δράστη).

Το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ενόχους και τους τέσσερις άνδρες ενώ τους επέβαλλε τις εξής ποινές φυλάκισης: στον 40χρονο θείο του θύματος τρία έτη και 9 μήνες, στον 45χρονο πατέρα του δράστη δύο έτη και 10 μήνες, στον 22χρονο αδερφό τρία έτη και τρεις μήνες ενώ ο 23χρονος γαμπρός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα η έφεσή του να απορριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου 17χρονου έχει καταδικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων ένας συνομήλικος του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την τραγωδία ήταν η διαμάχη που είχαν οι δύο οικογένειες για τα βοσκοτόπια ενώ το περιστατικό σημειώθηκε όταν συναντήθηκαν δίπλα στις στάνες τους. Στην συμπλοκή συμμετείχαν συνολικά 7 άτομα, ενώ ο 17χρονος έχασε την ζωή του από μαχαιριά που δέχτηκε από συνομήλικο του.

Στο νοσοκομείο είχαν οδηγηθεί επίσης ο θείος του θύματος, ένας ακόμα ξάδερφος του αλλά και ο αδερφός του δράστη.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ωστόσο, κανείς εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση